Zalando komt eindelijk naar Nederland met een eigen distributiecentrum.

Online modereus Zalando komt naar Nederland en bouwt vanaf deze zomer een distributiecentrum met een oppervlakte van 19 voetbalvelden, op bedrijventerrein Greenparc in Bleiswijk. Het zogeheten fulfilmentcentrum levert 1.500 banen op.

Dat het Duitse Zalando wilde uitbreiden in Nederland of België was bekend, meerdere gemeenten streden om het binnenhalen van deze grote vis. Uiteindelijk heeft het bedrijf dus gekozen voor Bleiswijk. "De ligging staat ons erg aan. We kunnen gebruikmaken van de bestaande infrastructuur van het bedrijventerrein. Daarnaast ligt het vlakbij de A12 en in het hart van de Randstad’’, aldus Kenneth Melchior, directeur Zalando Noord-Europa.

Bang dat er onvoldoende mensen worden gevonden om de vacatures in te vullen, is Melchior niet. "We hebben onderzoek gedaan naar de haalbaarheid en hebben er vertrouwen in dat we de vacatures kunnen invullen.’’

Onmisbare E-learning voor ambitieuze financials

Wil je jouw kennis efficiënt op een hoger niveau brengen? Heb je behoefte aan praktijkgerichte cursussen maar ontbreekt het aan tijd? Volg dan onbeperkt online cursussen uit ons geaccrediteerd, actueel en praktijkgericht e-learning aanbod. In eigen tempo, waar en wanneer je wilt. Op je laptop, tablet of zelfs mobiele telefoon. 

Volg de gratis demo

(bron: ANP)