Zo kunnen kabinet en kamers echt en effectief bezuinigen!
Als alle parlementariërs en ministers nu eens 6 maanden verplicht moeten rondkomen van het wettelijk minimumloon, dan kan dat voor iedereen een louterend effect hebben.
Wat is het geval? Op dit moment wordt een bank zogenaamd gered en de rekening in 2014 gepresenteerd aan iedereen in den lande. De nota bedraagt 4 miljard euro. Gemakshalve wordt door de overheid gesteld dat iedereen mee moet betalen. Maar als je al een minimumloon hebt, een torenhoge schuld en een huisdier, hoe moet je dat dan betalen?
Niet mijn probleem
Dat is mijn probleem niet, zo redeneert de overheid. Daarom de omkeerstelling. Als we nu deze groep goed betaalde mensen eens 6 maanden op het minimumloon zetten dan zijn de gevolgen als volgt: Voor deze parlementariërs en kabinetsleden blijkt hun budget al na 5 dagen op te zijn aan de hypotheek, wegenbelasting en tramkaartjes, maar de maand is langer ….
Bewustwording
Er ontstaat bewustwording, dat de tering naar de nering moet worden gezet. Daarom is 1 maand niet voldoende en zijn er minimaal 6 nodig voor voldoende bewustwording.
Prettig effect is dat het voor de staat nog eens geld bespaart ook. Dat was toch het uitgangspunt. De besparing is minimaal (150+100+30= 2e kamer, eerste kamer ministers en staatssecretarissen)*60* 5.000 euro is in een halfjaartje toch snel 84.000.000 euro en een bewustwording die onbetaalbaar is.
De uitdaging voor financials
Ik geef toe, het is een wild plan, maar toch de moeite waard om als uitgangspunt te gebruiken voor onorthodoxe besparingen om de 4 miljard extra lasten te vermijden.
Wie durft in Den Haag de handschoen op te pakken?
De stelling ligt dicht bij de standpunten van PvdA, SP, Trots en PVV, maar wie durft deze uitdaging op te pakken?