Subsidie cyberweerbaarheid bedrijven

Cybercrime
Voor de beste projectplannen ligt twee ton klaar.

De Subsidieregeling Cyberweerbaarheid wordt ook dit jaar opengesteld voor cyberweerbaarheidsprojecten van samenwerkende organisaties. Dit om privaat-publieke samenwerkingsverbanden aan te moedigen om hun digitale weerbaarheid tegen cyberaanvallen te vergroten op een duurzame manier. Eerder waarschuwde de Nationaal Coordinator Terrorisme en Veiligheid (NCTV) al voor deze zwakke schakels in de keten waar de IT-systemen van bedrijven aan verknoopt zijn (‘NCTV waarschuwt bedrijven: Verbonden IT-systemen van bedrijven vormen risico voor de hele keten‘)

  • 800.000 voor subsidie van projecten
  • sinds 2018 zijn 31 projecten gesubsidieerd

Cybercriminelen vormen een groeiende bedreiging voor bedrijven. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) heeft herhaaldelijk vastgesteld dat de digitale veerkracht van organisaties achterblijft bij de voortdurende groei van de dreigingen, waardoor de risico’s blijven toenemen. Daarom is cybersecurity niet langer uitsluitend een verantwoordelijkheid van de IT-afdeling. Bestuurders richten zich steeds meer op dit onderwerp en verwachten dat controllers, risk officers, internal auditors en accountants hier ook actief bij betrokken zijn. Meld jou en je personeel daarom nu aan voor de de ééndaagse online training Cybersecurity.

De overheid stelt 800.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen voor het vergroten van de cyberweerbaarheid. De maximale ondersteuning per project bedraagt twee ton. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) regelt de uitvoering van deze subsidieregeling. Sinds de lancering van de subsidieronde in 2018 zijn er 31 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd vanuit deze regeling.

16 oktober sluiting aanmelding

Plannen kunnen vanaf 1 september worden ingediend bij de RVO. Op 28 augustus is er een informatiebijeenkomst over de regeling en het proces van aanmelding. Op 16 oktober sluit de aanmelding voor de subsidie.

Gerelateerde artikelen