Partner CFO Day: Kees Slump, Grant Thornton

Grant Thornton, voorheen Arenthals Grant Thornton, is een accountants- en adviesorganisatie met acht vestigingen in de Randstad. De organisatie staat voor excellente kwaliteit en service op professionele, pragmatische en persoonlijke wijze. De 500 medewerkers bedienen middelgrote en grotere ondernemingen, dga's en familiebedrijven.

Het bedrijf biedt accountancydiensten, ondersteuning op fiscaal en juridisch gebied en specialistische diensten zoals business risk services, corporate finance, transaction advisory services en ITaudit . Deze expertisegebieden zijn samengebundeld onder de noemer Specialist Advisory Services.

Deze specialismen zijn geen afzonderlijke ‘eilanden’, maar lopen aan de randen in elkaar over. Experts uit de verschillende disciplines werken daarom samen binnen multidisciplinair samengestelde teams. De samengebalde kennis is hierdoor complementair en innovatief.

Grant Thornton is aangesloten bij het wereldwijde netwerk van Grant Thornton International, zodat het cliënten ook internationaal uitstekend ter zijde kan staan. De kwaliteit van het netwerk vindt haar oorsprong in de gebundelde kracht van de individuele plaatselijke kantoren.

WHAT LEADS TO HIGH PERFORMANCE?
Voor een high performance binnen de eigen organisatie is intrapreneurship, motivatie en een learning culture erg belangrijk, aldus Slump. “Werknemers moeten de kans krijgen om te leren, fouten te maken en niet platgeslagen worden door allerlei procedures. Het is tevens van belang dat intrapreneurship binnen een onderneming gestimuleerd wordt. Dat werkt namelijk zeer inspirerend”.

Slump werkt met zijn afdeling Specialist Advisory Services (SAS) aan onder meer fusie en overname begeleiding. Tijdens zijn loopbaan heeft hij geadviseerd bij diverse management buyouts. “Dit is een interessant fenomeen. Waarom is een bepaald onderdeel van een onderneming niet succesvol geweest toen het nog deel uitmaakte van het grotere geheel?”

Slump ontwikkelde voor Grant Thornton een incentive managementprogramma wat het management van een organisatie extra kan stimuleren om een high performance te halen. Bij andere ondernemingen waar Slump dit programma voor ontwikkelde werd het een groot succes. “Dit incentive management programma werkt niet met bonussen.

Het is een simulatie van een buyout binnen de context van de grote onderneming. Het management legt dan echt geld in om bepaalde winstrechten te kopen. Dit staat bekend als stock appreciation rights (SARS). Dit heeft een positief effect op het ondernemerschap binnen een organisatie omdat het management gaat delen in de waardecreatie.

Er bestaat een duidelijke link tussen waardecreatie van een bepaald onderdeel en hoe het management daar beter van kan worden. Dit incentive programma is een voorbeeld van hoe wij high performance kunnen stimuleren.” Verder kan GrantThornton SAS high performance stimuleren door bijvoorbeeld de juiste overnames te adviseren.

VOOR DE VEILING
“Wat wij doen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen zit hem heel erg in het personeel. Wij hebben uitstekende kennis en opleiding faciliteiten. Dat is ons bestaansrecht als kennisconcern. We vinden een goede work-life balance belangrijk. Ziekteverzuim wordt verlaagd op die manier. Een ander element van MVO bij Grant Thornton is het begeleiden van veelbelovende jonge ondernemers”.

Voor de veiling biedt Grant Thornton een volledig verzorgde schilderworkshop aan voor circa zes personen. Deze workshop zal begeleid worden door een professional. Iedere deelnemer kan zijn/haar kunstwerk na afloop mee naar huis nemen. Tijdens de veiling zullen kunstwerken van eerdere deelnemers getoond worden. De opbrengst gaat naar het Emma Kinderziekenhuis in Amsterdam.

NAAM: Kees Slump
GEBOORTEJAAR: 1964
FUNCTIE: Partner
OPLEIDING: Kees Slump studeerde bedrijfseconomie in Groningen. Deze studie ronde hij in 1988 af. Daarna volgde hij een postdoctorale opleiding in accountancy.
LOOPBAAN: Begon zijn carrière als accountant bij KPMG. In 1992 werd hij registeraccountant voor deze organisatie. Hij stapte in 1994 over naar Deloitte Corporate Finance, waar hij meebouwde aan de groei van  de afdeling en werkte aan verscheidene projecten op het gebied van fusies en overnames en ondernemingswaardering. Slump wordt in 2000 partner en blijft in totaal bijna 13 jaar verbonden aan Deloitte. In juni 2007 startte hij in zijn huidige functie bij Grant Thornton.
OMZET: 50 miljoen euro in 2007
MEDEWERKERS: 500 in Nederland, 30.000 wereldwijd

Gerelateerde artikelen