Ondernemers bezorgd over aanpassing kabinetsplannen

Werkgevers reageren op aanpassing kabinetsplannen

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland maken zich zorgen over de reacties van de Tweede Kamer op de Miljoenennota van het kabinet.

  • bedrijfsleven van Nederland wordt in waagschaal gelegd
  • bankenbelasting wordt doorberekend aan klanten
  • inkoop eigen aandelen wordt minder aantrekkelijk

De woordvoerder van beide organisaties zegt in een email ‘zeer bezorgd te zijn over de optelsom’ van onder andere de dreigende verhoging van de bankenbelasting, het belasten van de inkoop van aandelen en het steeds zwaarder belasten van ondernemers.

Bankenbelasting

De bankenbelasting is zorgelijk omdat het uiteindelijk doorwerkt naar de kredietverlening aan alle burgers en (mkb) bedrijven. Banken worden in volgens de werkgevers bovengemiddeld belast: “Iedereen betaalt hiervoor uiteindelijk een prijs”, aldus de reactie op de plannen.

Inkoop eigen aandelen

Daarnaast is VNO NCW ongerust over het belasten van de inkoop van eigen aandelen. Volgens het bericht, zet deze maatregel beursgenoteerde Nederlandse bedrijven en bedrijven die in de toekomst naar de beurs willen, “internationaal gezien stevig op achterstand: we onderscheiden ons internationaal zo in negatieve zin.” [Artikel gaat verder na de volgende alinea]


FM.nl stuurt 3x per week het belangrijkste financiële nieuws, de interessantste interviews en alle relevante events & bijeenkomsten voor financieel professionals in een overzichtelijke nieuwsbrief.

Wilt u óók op maandag, woensdag en vrijdag in één oogopslag volledig overzicht hebben van alles wat in finance speelt? Meld u dan nu aan voor onze unieke nieuwsbrief en blijf op de hoogte van al het vaknieuws dat belangrijk is, artikelen die inspireren en informatie die de concurrentie op afstand houdt.


“Eerst verdienen, daarna verdelen”

Al met al wordt het Nederlandse ondernemingsklimaat willens en wetens steeds verder in de waagschaal gesteld. Dit is uiteindelijk slecht voor alle Nederlanders en onze welvaart op lange termijn. We moeten het eerst blijven verdienen voor we het kunnen verdelen.”