Nieuwe investeringsfonds Invest-NL populair

In eerste week heeft investeringsfonds Invest-NL al 120 aanvragen binnen.

Bedrijven hebben het afgelopen week gelanceerde investeringsfonds Invest-NL, waar de Nederlandse overheid 1,7 miljard euro in heeft gestoken, weten te vinden. Topman Wouter Bos zei gisteren in discussieprogramma Buitenhof dat er al 120 aanvragen van bedrijven binnen zijn gekomen.

“Ze zullen vast niet allemaal financierbaar blijken en vast niet allemaal bij ons passen, of allemaal even goed nagedacht hebben over wat ze nodig hebben. Maar het betekent wel dat er een behoefte is”, aldus de oud-minister.

Invest-NL zal zich in eerste instantie focussen op projecten die bijdragen aan de energietransitie. Er zijn momenteel veel groene initiatieven die nog veel geld nodig hebben om tot stand te komen. Samen met particuliere investeerders zal het fonds geld steken in dat soort projecten. Daarna moet het fonds zich richten op andere problemen in de samenleving.

Met welke partijen er precies wordt gesproken, kan Bos niet naar buiten brengen. Hij benadrukte dat hij straks ook niet alle financiële details mag verstrekken als het fonds bij een bedrijf instapt, “omdat dat uiteindelijk ook gewoon concurrentiegevoelige materie is en bedrijfsvertrouwelijke gegevens betreft”.

(bron: ANP)

Met ons uitgebreide cursusaanbod, gericht op diverse thema’s, vind je altijd een cursus die aansluit bij jouw wensen. Ons aanbod is nauw afgestemd met de PE-systematiek van de NBA. Met een cursus van Sijthoff Accountants Academy blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in het vakgebied, zodat je op vakbekwame wijze impact kunt maken op jouw organisatie.

Gerelateerde artikelen