MKB Brandstof factureert digitaal met Exact en PEPPOL

MKB Brandstof gaat klanten die boekhouden met Exact Online de facturen voortaan digitaal sturen via PEPPOL.

De autopas-aanbieder is het eerste bedrijf dat op deze schaal gebruik maakt van het digitale facturatienetwerk in combinatie met Exact Online.

Tussen Exact Online en het factureringsprogramma van MKB Brandstof was al een koppeling voor automatische factuurverwerking. Daarvan maken zo’n 3.000 gezamenlijke klanten gebruik. MKB Brandstof heeft nu besloten om te gaan voor de toekomstgerichte Europese standaard voor elektronisch factureren. Deze upgrade van de huidige koppeling is voor alle gezamenlijke klanten beschikbaar. Omdat Exact Online nu een access point op het PEPPOL-netwerk is geworden, is de koppeling niet meer nodig.

“We beginnen met een proef van de 3.000 klanten die al werken met Exact Online”, licht Jorn Kooij van MKB Brandstof toe. “De bedoeling is dat we op termijn al onze klanten elektronische facturen sturen die automatisch worden verwerkt. Dat scheelt onze klanten veel tijd.”

De gezamenlijke klanten zijn door MKB Brandstof per e-mail uitgenodigd om het elektronisch facturatienetwerk te testen. Deze eerste klantgroep krijgt dan aansluiting op het gehele PEPPOL-netwerk. Daardoor kunnen ook facturen van andere op PEPPOL aangesloten leveranciers automatisch in hun boekhoudpakket worden verwerkt.  

“Elektronisch factureren via het PEPPOL-netwerk is veilig, snel, betrouwbaar en leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen bij onze klanten”, stelt Hessel Wellema van Exact. “We juichen de stap van MKB Brandstof dan ook toe. Want we willen handmatige administratieve taken automatiseren, zodat medewerkers meer tijd over houden voor taken die direct bijdragen aan het succes van hun bedrijf. Samen met bedrijven als MKB Brandstof en onze overheden werkt Exact aan een toekomst waarbij heel ondernemend Nederland stopt met geld verspillen en elektronisch factureert.”