Lovells krijgt Nederlandse fiscale praktijk

fallback
Het internationale advocatenkantoor Lovells maakt vandaag bekend dat haar dienstverlening verder zal worden uitgebreid met een Nederlandse fiscale praktijk.

Hiertoe is een team van fiscalisten aangetrokken, onder leiding van Anton Louwinger (34), die vanaf 1 mei 2002 als fiscaal adviseur bij Lovells in dienst zal treden. Hij zal worden vergezeld door twee collega’s, Aart Nolten en Christiaan van Waalwijk van Doorn.

Dit team van fiscalisten vormt de basis voor de nieuwe Nederlandse praktijk en zal een sleutelrol vervullen in Lovells groeiende internationale fiscale praktijk, die daarmee wereldwijd 57 fiscaal-juristen, 18 partners en 39 andere medewerkers telt, verdeeld over 10 kantoren. De start van de Nederlandse fiscale praktijk is daarnaast van belang voor de verdere ontwikkeling van de internationale ondernemings- en financiële praktijk van Lovells.

De advisering over Nederlands belastingrecht is van belang bij internationale belastingplanning. Ondanks de toenemende concurrentie elders in Europa heeft Nederland haar positie behouden in financiële en Europese houdsterstructuren, en bij financiële transacties zoals securitisering. De frequentie waarmee cliënten van Lovells Nederlands fiscaal advies nodig hebben, biedt de rationale voor het opzetten van de Nederlandse fiscale praktijk, die een welkome aanvulling betekent op de fiscale teams van Lovells in Londen, Frankfurt, München, New York, Parijs en Praag, en meer recent Düsseldorf, Rome en Warschau. Het verklaart ook de significantie voor het advocatenkantoor. Deze belangrijke stap stelt Lovells in staat fiscaal advies te geven in alle belangrijke Europese landen.

Louwinger en zijn collega’s komen van Andersen in Rotterdam. Daarvoor was Louwinger werkzaam bij Loeff Claeys Verbeke en Van Mens & Wisselink. Bij Van Mens & Wisselink was hij in belangrijke mate betrokken bij het opzetten van hun kantoor in Rotterdam. Louwinger en zijn team hebben een internationale klantenkring die zij adviseren over een breed scala aan fiscale aspecten.

Philip Gershuny, hoofd van Lovells’ fiscale praktijk:
“Met de start van de Nederlandse fiscale praktijk wordt een belangrijke strategische doelstelling vervuld. Thans zijn wij in staat een fiscale praktijk in Nederland op te bouwen die nieuwe internationale en Nederlandse cliënten zal aantrekken en fiscaal advies zal kunnen bieden aan reeds bestaande cliënten van kantoor als onderdeel van Lovells’ ‘one stop service’ bij grote financiële en ondernemingstransacties. Niet alleen onze internationale cliënten zullen dit vitale aspect van onze Europese dienstverlening op prijs stellen; dit geldt evenzo voor onze cliënten in Nederland.”

Jan de Snaijer, co-managing partner van het Amsterdamse kantoor:
“Voor een toonaangevend internationaal advocatenkantoor zoals Lovells, met een sterke ondernemingsrecht- en financiële praktijk, is het van eminent belang een internationaal geïntegreerde dienstverlening te kunnen bieden. Wij zijn daarom uiterst verheugd de start van onze fiscale praktijk te kunnen aankondigen, en vooral met een dergelijk sterk team. In Anton, Aart en Christiaan hebben wij fiscalisten gevonden met een ondernemersmentaliteit en een uitstekende technische kennis. Dit team is een uitstekend uitgangspunt voor verdere groei, zowel nationaal als internationaal.”