Lindorff AB verwerft positie door overname Transfair

fallback
RFS Holland Holding b.v., moedermaatschappij van creditmanagementbedrijf Transfair Holding b.v., heeft met Lindorff AB overeenstemming bereikt over de overname van Transfair. Lindorff is nog niet actief op de Nederlandse markt. De sterke marktpositie van Transfair in Nederland biedt Lindorff een platform voor innovatie en groei in de Nederlandse markt.

De kernactiviteiten en ambities van Lindorff sluiten naadloos aan bij die van Transfair. Voor Transfair betekent de overname dan ook een uitstekende mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen. 


Lindorff AB is marktleider op het gebied van creditmanagement in Noord Europa en een van de leidende bedrijven wereldwijd. Lindorff behaalde in 2006 een omzet van 256 miljoen euro en heeft 1.650 medewerkers in Noorwegen, Denemarken, Zweden, Estland, Letland, Litouwen en Finland. Lindorff heeft in de loop van de jaren een sterke expertise opgebouwd in met name de bancaire en financiële dienstverlening en in de telecom- en nutsbranche.


Transfair is in 35 jaar uitgegroeid van een bedrijf dat zich alleen bezighield met incasso tot een innovatieve creditmanagement-organisatie met een brede klantenportefeuille en een unieke kijk op creditmanagement. De onderneming behoort inmiddels tot de Nederlandse top drie van onafhankelijke creditmanagement-bedrijven en is marktleider in het kopen van vorderingen.


Naast het verkopen van portefeuilles neemt de vraag naar het outsourcen van creditmanagement steeds verder toe. Het verder gestalte geven aan de groeiambitie van Transfair binnen een groep waar creditmanagement de kernactiviteit vormt, is dan ook een logische stap.


“De acquisitie van Transfair past uitstekend in de groeistrategie van Lindorff en voert onze expansie in continentaal Europa aan. Deze transactie is de eerste in Lindorff’s groeistrategie voor continentaal Europa en biedt ons een goede uitgangspositie in de Europese markt waarin kleinere creditmanagement-bedrijven steeds vaker samengevoegd worden tot grote multi-nationals. Met de acquisitie van Transfair zal Lindorff nog meer worden ervaren als een aantrekkelijke partner bij het outsourcen van receivables management”, aldus Mr. Olav Fjell, CEO of Lindorff AB.


Hans van Wermeskerken, CEO Transfair Holding b.v., over de overname: “Wij zijn ontzettend blij dat we deel gaan uitmaken van de Lindorff Group, waarvan creditmanagement de kernactiviteit is.


Daarmee kunnen we de groeiplannen van Lindorff voor continentaal Europa uitermate goed gaan invullen. De visie van Lindorff sluit aan bij onze kijk op creditmanagement en de ervaring van Lindorff op dit gebied biedt ons uitstekende kansen om onze positie in de markt verder uit te bouwen”.


De transactie heeft naar verwachting geen negatieve gevolgen voor de continuïteit en het niveau van de werkgelegenheid bij Transfair. De vakbonden zijn geïnformeerd en de ondernemingsraad heeft een positief advies uitgebracht.