HyperTrust haalt 1,3 miljoen euro kapitaal op
Samen met de recent verworven kapitaalsubsidie van het IWT (Instituut voor de aanmoediging van Innovatie door Wetenschap en Technologie) ten belope van 512.000 euro komen zo meer dan 1,8 miljoen aan nieuwe middelen ter beschikking van de commerciële expansie van het bedrijf. “Sinds september 2002 innoveerde HyperTrust met een aantal internetdiensten voor de beveiligde opslag en distributie van digitale gegevens, zoals Send2Store, StaatsbladClip en Ondernemingsclip. Hierop ontvingen we vanuit alle hoeken erg positieve reacties. Dat heeft bestaande én nieuwe aandeelhouders kunnen motiveren om in dergelijke barre tijden toch te investeren,” aldus Paul Carpentier, CEO van HyperTrust. “Nu moet dit potentieel worden geëxploiteerd. De verse middelen zullen dan ook worden ingezet om de verdere commerciële ontplooiing van de bestaande diensten te ondersteunen, ook naar Nederland. Daar zal HyperTrust, onder leiding van mevrouw Usha Doekhie, een lokale verkooporganisatie openen. Parallel wordt ook in België gedegen verkoopservaring aangetrokken in de persoon van mevrouw Cato Léonard.”
HyperTrust werd opgericht in mei 2000 als eerste Europese aanbieder van beveiligde communicatie- en opslagdiensten via internet. In november 2000 onderschreven IT Partners en de Advalvas Group een kapitaalverhoging. In mei 2002 verhoogde de Leuvense startup opnieuw zijn kapitaal. De Belgische universiteit KU Leuven stapte erin, naast een consortium privé-investeerders. Onder het motto ‘Your Content in Action’ bouwt HyperTrust een suite internetdiensten uit bovenop een opslagplatform met unieke referentietechnologie. Uniek aan dit platform is het zeer verscheiden palet aan actieve opslagtoepassingen die erop kunnen worden aangeboden zonder noemenswaardige ontwikkeling te vereisen.
Zo kan de Send2Store dienst extra informatie van de gebruiker naadloos en vaak zonder enig technisch ingrijpen integreren in bestaande toepassingen of werkstromen. De StaatsbladClip dienst illustreert hoe dit aan digitale informatie tevens een formeel en juridisch bruikbaar karakter kan geven. Nieuwe diensten zullen nóg sterker het kostenvoordeel van dit platform in de verf zetten. Omdat de diensten web- en e-mailgebaseerd zijn dient de eindgebruiker geen complexe software te installeren of te onderhouden. Ze zijn standaard beschikbaar en individueel aanschafbaar door de consument maar tevens snel integreerbaar in bestaande systemen. Het HyperTrust dienstenplatform werd specifiek ontwikkeld voor een dergelijke “B2B2C” (Business to Business to Consumer) benadering. Hierbij wordt de dienst volledig aan de specifieke noden en het merkimago van de klant aangepast en/of binnen zijn webomgeving geïntegreerd.