Galapagos haalt 20 miljoen op bij beursgang

fallback
Galapagos NV, een onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling van geneesmiddelen op basis van gentechnologie, maakt vandaag de details bekend van zijn kapitaalsverhoging en beursnotering op Euronext Brussel en Euronext Amsterdam. Galapagos zal 2.857.142 aandelen (exclusief de aandelen uit te geven in verband met de overtoewijzingsoptie en de warrants) uitgeven tegen een prijs van ¤ 7,00 per aandeel. Hiermee haalt Galapagos ¤ 20 miljoen op voor de financiering van zijn onderzoek naar nieuwe geneesmiddelen voor bot- en gewrichtsziekten. KBC Securities en Kempen & Co treden op als joint lead managers en joint book runners, Fortis Bank is co-manager.

Exclusief de overtoewijzingsoptie zullen in totaal 2.939.704 nieuwe aandelen worden uitgegeven, waarvan 82.562 in verband met uitoefening van warrants. Samen met de al bestaande aandelen komt het totaal aantal uitstaande aandelen op 8.878.258. De definitieve uitgifteprijs is vastgesteld op basis van het bookbuilding systeem en bedraagt ¤ 7,00 per aandeel. Circa 91% van de aandelen zal geplaatst worden bij institutionele beleggers en circa 9% bij particuliere beleggers.

De aandelen Galapagos zullen genoteerd worden op de Eurolist van Euronext Brussel en Euronext Amsterdam. De handel in de aandelen Galapagos zal aanvangen op vrijdag 6 mei 2005, 9.00 uur CET. Levering en betaling van de aandelen Galapagos zal plaatsvinden op dinsdag 10 mei 2005. In verband met het aanbod heeft Galapagos de lead managers een overtoewijzingsoptie toegekend om maximaal 428.571 nieuw uit te geven aandelen te kopen ter dekking van overtoewijzingen. Deze optie is uitoefenbaar vanaf de dag van eerste notering tot 30 kalenderdagen daarna. De lead managers behouden zich het recht voor om de transactie op elk moment tot de dag van levering en betaling van de aandelen terug te trekken. Eerdere toewijzingen zullen alsdan geacht worden niet te zijn gedaan. Eventuele betalingen voor toewijzingen worden alsdan terugbetaald zonder rente of andere vergoeding.

In een reactie op de plaatsing zei Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos: “Wij zijn zeer verheugd met het succes van de kapitaalsverhoging en de Euronextnotering. Het boek is gevuld door een groot aantal kwaliteitsinvesteerders uit Europa en we zijn verheugd dat de emissie, na bijstelling van de omvang, uiteindelijk substantieel overtekend is. We hebben last gehad van een slecht sentiment tijdens de bookbuilding en daar adequaat de plaatsing op aangepast. Galapagos heeft nu bijna ¤ 30 miljoen in kapitaal beschikbaar om minimaal twee jaar onze medicijnen voor reuma, botontkalking en kraakbeenafbraak verder te ontwikkelen en naar de kliniek te brengen. Ik ben blij dat we de beursgang samen met Kempen & Co en KBC Securities in slechts vier maanden hebben kunnen realiseren en dat we nu weer vol aan de slag kunnen om Galapagos verder uit te bouwen als één van de top biotechnologiebedrijven van de Benelux”.