Brabantse gerechtsdeurwaarder God neemt afscheid

fallback
De in Brabant bekende en gerespecteerde gerechtsdeurwaarder Lou God uit Tilburg gaat per 1 maart met pensioen.

Lou God (67) heeft als oprichter van zijn gerechtsdeurwaarderskantoor 34 jaar lang een belangrijke rol gespeeld in het Brabantse bedrijfsleven. Vorig jaar al verkocht hij zijn kantoor aan de landelijk opererende incasso-organisatie Flanderijn uit Rotterdam.


Het kantoor, inmiddels gedoopt tot Flanderijn en God, vormt een belangrijke schakel in de landelijke opererende organisatie en is een spil in de regio Zuid-Nederland. De dagelijkse leiding komt in handen van gerechtsdeurwaarder Michèl Verlaek (44) die al ruim 13 jaar voor God werkte. Bij het Tilburgse kantoor zijn 15 medewerkers werkzaam.


De aansluiting van kantoor God Tilburg in augustus 2006 bij een organisatie met landelijke dekking, markeert vooral recente marktontwikkelingen en een verschuiving in de praktijk van deurwaarders. De tijd waarin gerechtsdeurwaarders een eigen werkgebied bestreken is voorbij. Sinds de invoering van de Gerechtsdeurwaarderswet (2001) heeft het werkterrein van gerechtsdeurwaarders zich uitgebreid tot heel Nederland met als gevolg dat veel kleinere kantoren hun werkwijze moeten aanpassen.


Daarnaast zijn de eisen op het gebied van administratie, derdegeldrekeningen en solvabiliteit en liquiditeit aangescherpt, hetgeen extra organisatie met zich meebrengt.


Lou God zelf signaleert dat de branche de laatste jaren sterk aan veranderingen onderhevig is: “Mede door schaalvergroting in het bedrijfsleven komt er steeds meer een landelijke vraag naar incassodiensten en gerechtsdeurwaarders-activiteiten. Aansluiting bij Flanderijn, die al tien kantoren in Nederland hadden, heeft mij in de gelegenheid gesteld het kantoor extra toekomstperspectief te bieden en vooraan te blijven lopen in de stroom van nieuwe marktontwikkelingen”.


Graag gezien Lou God is een markante persoonlijkheid die zijn kantoor sinds 1973 op eigen wijze bestierde. Hij heeft in 34 jaar als deurwaarder veel gezien en kan vele bijzondere verhalen over zijn vak vertellen. Alhoewel niet iedereen altijd blij was om hem te zien, want “laten we wel wezen, we zijn niet van de felicitatiedienst” aldus God, betekent het pensioen wel dat Tilburg afscheid neemt van een betrokken en ondernemende man die voor het Brabantse bedrijfsleven veel heeft betekend.


Op vrijdag 30 maart wordt met een lezing over de gevolgen van marktwerking gevolgd door een receptie officieel afscheid genomen van Lou God.


Flanderijn is met inmiddels 11 kantoren door het hele land (Rotterdam, Gouda, Dordrecht, Doorn, Appingedam, Heerenveen, Apeldoorn, Winschoten, Haarlem, Venray en Tilburg) uitgegroeid tot een van de grote spelers op het gebied van incasso en debiteurenbeheer. De 380 medewerkers zijn verspreid over heel Nederland.