Agicap betreedt nieuw hoofdkantoor Amsterdam

Agicap, de Europese SaaS-marktleider in cashflow management, kondigt de opening van haar regionale hoofdkantoor in Amsterdam aan.

Door het aanwenden van verschillende databronnen zoals open banking data, worden managementteams dankzij het bedrijf ondersteund in hun cashflow management en geholpen bij het maken van strategische en financiële beslissingen. Agicap voegt met haar platform toe aan de mogelijkheden waarmee bedrijven hun cashflow management intuïtief en real time kunnen monitoren en voorspellen. Een welkome oplossing voor de vele klanten van Agicap, waaronder ook bedrijven die zwaar zijn getroffen door de corona crisis.

“Het is voor elk bedrijf belangrijk om een goed financieel overzicht te hebben en grip te houden op haar cashflow. Op basis hiervan krijgen bedrijven immers meer zicht op hun toekomst en zijn zij beter in staat om strategische beslissingen te nemen – onder alle omstandigheden. Financieel overzicht en cashflow management zijn relevant wanneer de zaken goed gaan én wanneer er zich een crisis voordoet”, aldus Jan Speelman, Country Manager Nederland.

Het bedrijf dat in 2016 werd opgericht in het Franse Lyon, haalde eerder dit jaar 100 miljoen dollar op aan financiering tijdens een serie B-ronde en lanceerde in mei 2021 op de Nederlandse markt. De afgelopen 12 maanden is Agicap gegroeid naar meer dan 280 medewerkers, terwijl het bedrijf tegelijkertijd haar omzet vertienvoudigde. Op dit moment maken meer dan 3500 bedrijven uit verschillende industrieën op Europese schaal gebruik van het SaaS-platform.

Toekomstplannen
De opening van het kantoor dat is gelegen aan de Amsterdamse Zuidas, maakt onderdeel uit van de verdere uitbreiding van Agicap binnen de Europese markt. De nieuwe locatie biedt uitzicht op het aannemen van zo’n 40+ nieuwe medewerkers tegen Q1 2022 en voegt hiermee toe aan de sterke Fintech scene van Nederland.

Speelman: “De uitbreiding van Agicap naar Nederland was een bewuste keuze. Het land heeft een sterke mkb-sector en is bovendien koploper als het gaat om digitalisering en technologie. De bevolking is het gewend om met software werken en staat ervoor open om op software te vertrouwen”.