6 tips voor het inhuren van interim financials

Door de kredietcrisis hebben veel bedrijven een wachttijd ingelast voor het inhuren van financiële medewerkers. Ze moeten echter nog altijd aan hun financiële verplichtingen voldoen, zeker op de gebieden risk, audit en compliance. Daarom vullen bedrijven de vraag nu (deels) op meer tijdelijke basis in. De volgende zes tips kunnen helpen extra waarde uit dit proces te halen.

1. Wees bewust van de markt
Er is nog altijd een tekort aan financiële professionals en zekere combinaties van vaardigheden. Bedrijven moeten zich ervan bewust zijn dat ze op dit gebied niet in de bestuurdersstoel zitten.

2. Geef de detacheringfirma zo exact mogelijk het beoogde salaris door
Dit ter voorkoming dat er financials gestuurd worden die je heel graag wilt hebben, maar niet kunt veroorloven.

3. Verschaf de detacheringfirma zoveel mogelijk inzicht in de functie
Geef de recruiter een uitgebreide kijk in de keuken. Als de interim-dienstverlener begrijpt hoe het team is opgebouwd, welke projecten er spelen en hoe de cultuur in elkaar zit, scheelt dit later veel (inwerk)tijd.

4. Verruim je beeld van wat de interim zou kunnen doen
Stel dat je een controller nodig hebt om de boeken te sluiten, dan is het slim om te bedenken welke additionele toegevoegde waarde hij / zij kan bieden. Als je bijvoorbeeld de close cycle wil reduceren is het raadzaam iemand in te huren die hier ervaring mee heeft. Dit heeft dan weer een positieve invloed op de ROI van die persoon.

5. Tijd is van groot belang
Behandel het rekruteringsproces als het kopen van een huis: als je een gekwalificeerde kandidaat niet tijdig een aantrekkelijk aanbod doet, loop je het risico deze potentiele kracht te verliezen. Houdt goed contact met de recruiter, evalueer snel de aangeleverde CV’s en maak de sollicitatieprocedure tot een prioriteit.

6. Definieer wat succes inhoudt voor de tijdelijke staf
Dit zal makkelijker zijn bij een hogere positie zoals een controller of een CFO. Maar ook voor accountancy medewerkers is het raadzaam om goede performance indicatoren te ontwikkelen. Je krijgt immers wat je meet.

 

Bron: CFO.com

Gerelateerde artikelen