artikel-thumbnail

20 februari 2009

SNAFU

De grote snijshow is begonnen. Bedrijven voelen de kredietcrisis doorwerken in de eigen cijfers. Winsten vallen tegen en dus moeten er statements worden afgegeven. Opmerkelijk is dat het denken in kansen in moeilijkere tijden als sneeuw voor de zon verdwijnt. Ik zie mannen die jarenlang stroploos door het leven gingen, ook weer hun stropdas dragen. Blijkbaar mag het niet meer frivool. Het is opmerkelijk dat recessie er zo snel toe leidt dat managers die het-even-niet-meer-weten als lemmingen conservatisme gaan prediken.

artikel-thumbnail

07 februari 2009

Rondetafelsessie: "Wat is de waarde van cultuur?"

Om de performance van een organisatie te verbeteren is er vaak een cultuuromslag nodig. Dat is eenvoudig gezegd, maar in de praktijk blijkt het lastig om zoiets ongrijpbaars als cultuur handen en voeten te geven en meetbaar te maken. Als niet echt diep wordt ingegaan op de waarden en normen, de identiteit en de missie van het bedrijf, krijg je geen cultuuromslag, maar een gedragsverandering die alleen werkt zolang er politieagenten rondlopen. En als er dan sprake is van een cultuurverandering, hoe meet je die dan?

artikel-thumbnail

03 februari 2009

Gooi uw strategie niet zomaar weg in onzekere tijden

Bedrijven hebben in tijden van crisis de neiging de met veel tijd, pijn en moeite opgestelde strategie "weg te gooien" en over te gaan tot een aanpak van strikte kostenreductie. Dit is echter niet het juiste antwoord. Veel beter is de bestaande strategie waar nodig plooibaarder te maken en ruimte te scheppen voor op de crisis toegespitste innovatie. In onzekere tijden is flexibiliteit in investeringen namelijk onontbeerlijk. Dan kunnen bedrijven niet alleen overleven, maar zelfs profiteren van de crisis.

artikel-thumbnail

19 december 2008

Grant Thornton en Springeling Groep samen verder

Per 1 januari 2009 fuseert accountancy- en adviesorganisatie Grant Thornton in Rotterdam officieel met branchegenoot Springeling Groep uit dezelfde plaats. De Springeling Groep, die sinds 1950 actief is in Rotterdam, vestigt zich per 1 januari in het pand van Grant Thornton. De fusiepartners gaan samen verder onder de naam Grant Thornton. Dankzij de fusie ontstaat in Rotterdam een krachtige vestiging met zeven directieleden en ruim 75 medewerkers.

artikel-thumbnail

17 december 2008

Duurzaam bankieren

Welke bank is duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig, en welke niet? Tot voor kort was het onderscheid eenvoudig te maken. Duurzaam was een bank als Triodos, in 1980 opgericht met omgerekend iets meer dan een half miljoen euro kapitaal, en sindsdien uitgegroeid tot een toonbeeld van maatschappelijke deugdzaamheid. Windmolens, biologische landbouw, microkredieten aan arme wereldburgers, noem maar een goed doel, en Triodos kan er een belegging bij leveren.

artikel-thumbnail

05 december 2008

Towards a new ecosystem for finance

How finance executives can apply 21st century trends to their finance function. This workshop by PricewaterhouseCoopers (PwC) and Philips Design will address the new and evolving business ecology affecting the finance function. The world is changing and businesses need to respond. In this workshop we will share some of the leading edge trends and developments as seen by Philips Design. This will serve as the source of inspiration for a stimulating dialogue and creative experience where participants, together with PwC financial experts, will assimilate these trends to the finance function. The result will be an innovative and fresh perspective on your future Ecosystem for Finance. Hosted by: PricewaterhouseCoopers

artikel-thumbnail

05 december 2008

Randstad - Vedior merger and the cultural issues

In this unique plenary presentation, Robert-Jan van de Kraats, CFO of the Year 2008, will look at the transformation of Randstad. In particular, he will zoom in on the takeover and integration of Vedior. Robert-Jan will explain how the company is dealing with the cultural issues of this integration and use practical examples to reveal how Randstad Finance has evolved into a business partner role. The role played by Finance in this transaction has been exceptional - making an offer and getting finance during the credit crunch is a challenge in itself.

artikel-thumbnail

03 december 2008

Het nieuwe evenwicht tussen markt en overheid

Kapitaalinjecties van overheden in financiële instellingen volgen elkaar in hoog tempo op. Koersen reageren heftig op de ontwikkelingen en het vertrouwen in ons financiële stelsel heeft een dieptepunt bereikt. Peter van Mierlo, managing partner Transactions Group bij PricewaterhouseCoopers en in 2005 en 2006 winnaar van de M&A Award voor Best Acquisition Support, over het vertrouwen in de markt en de maatschappelijke gevolgen van de kredietcrisis.

artikel-thumbnail

26 november 2008

Rondetafelsessie over het nieuwe werken: 'Revolutionair experiment'

Door middel van technologie wil Microsoft Nederland haar medewerkers in staat stellen dingen op hun eigen manier te doen. De organisatie verwacht veel van dit 'nieuwe werken'. In hoeverre zijn CFO's in staat dit concept te integreren binnen hun eigen organisatie? En vinden zij dit überhaupt wenselijk? Dit stond ter discussie op de rondetafelbijeenkomst die CFO Magazine organiseerde op het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.

artikel-thumbnail

18 november 2008

Remco Vermeij, CFO McGregor: 'Interessante uitdagingen in dynamische omgeving'

Remco Vermeij draagt vanuit de financiële discipline bij aan het succes van de McGregor Fashion Group. De fashion-industrie is zeer dynamisch wat veel uitdagingen oplevert voor Vermeij en zijn financiële team. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, zijn er al hele grote stappen gemaakt. Maar de organisatie blijft doorgroeien en wordt complexer. Als financial moet je kunnen bijbenen. Dat is een hele interessante uitdaging.'

artikel-thumbnail

04 november 2008

Nominaties M&A Awards 2008 bekend gemaakt

Er zijn 82 nominaties voor de M&A Awards 2008. Dat maakt Tijdschrift Fusie en Overname bekend. Dit jaar is het onderzoek voor de M&A Awards uitgevoerd onder auspiciën van professor Hans Schenk onder 1000 M&A professionals en CFO's. Opvallend is de nominatie van de overname van Fortis door de Nederlandse Staat in de categorie Best Acquisition. Op de avond van de prijsuitreiking op 11 december 2008 in het Krasnapolsky Hotel kiezen de circa 400 aanwezige M&A experts live via stemkastjes de winnaars. De 82 genomineerden voor de M&A Awards 2008 zijn:

artikel-thumbnail

30 oktober 2008

Presentatie: Verbeteren van de effectiviteit van de financiele functie

Bij resultaatsturing speelt de kwaliteit en actualiteit van informatie een zeer belangrijke rol. Veel organisaties worden daarom gedwongen om een transformatie van haar financiële functie te ondergaan. In deze besloten interactieve rondetafelsessie leert u meer over de regieorganisatie en transformatieprocessen. Welke activiteiten kunt u beter zelf doen of uitbesteden? Gefaciliteerd door Tijdschrift Financieel Management en Partner Accounting Plaza.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25