Strategie en Ondernemerschap

19 december 2008

Grant Thornton en Springeling Groep samen verder

Per 1 januari 2009 fuseert accountancy- en adviesorganisatie Grant Thornton in Rotterdam officieel met branchegenoot Springeling Groep uit dezelfde plaats. De Springeling Groep, die sinds 1950 actief is in Rotterdam, vestigt zich per 1 januari in het pand van Grant Thornton. De fusiepartners gaan samen verder onder de naam Grant Thornton. Dankzij de fusie ontstaat in Rotterdam een krachtige vestiging met zeven directieleden en ruim 75 medewerkers.

17 december 2008

Duurzaam bankieren

Welke bank is duurzaam en maatschappelijk verantwoord bezig, en welke niet? Tot voor kort was het onderscheid eenvoudig te maken. Duurzaam was een bank als Triodos, in 1980 opgericht met omgerekend iets meer dan een half miljoen euro kapitaal, en sindsdien uitgegroeid tot een toonbeeld van maatschappelijke deugdzaamheid. Windmolens, biologische landbouw, microkredieten aan arme wereldburgers, noem maar een goed doel, en Triodos kan er een belegging bij leveren.

05 december 2008

Towards a new ecosystem for finance

How finance executives can apply 21st century trends to their finance function. This workshop by PricewaterhouseCoopers (PwC) and Philips Design will address the new and evolving business ecology affecting the finance function. The world is changing and businesses need to respond. In this workshop we will share some of the leading edge trends and developments as seen by Philips Design. This will serve as the source of inspiration for a stimulating dialogue and creative experience where participants, together with PwC financial experts, will assimilate these trends to the finance function. The result will be an innovative and fresh perspective on your future Ecosystem for Finance. Hosted by: PricewaterhouseCoopers

05 december 2008

Randstad - Vedior merger and the cultural issues

In this unique plenary presentation, Robert-Jan van de Kraats, CFO of the Year 2008, will look at the transformation of Randstad. In particular, he will zoom in on the takeover and integration of Vedior. Robert-Jan will explain how the company is dealing with the cultural issues of this integration and use practical examples to reveal how Randstad Finance has evolved into a business partner role. The role played by Finance in this transaction has been exceptional - making an offer and getting finance during the credit crunch is a challenge in itself.

03 december 2008

Het nieuwe evenwicht tussen markt en overheid

Kapitaalinjecties van overheden in financiële instellingen volgen elkaar in hoog tempo op. Koersen reageren heftig op de ontwikkelingen en het vertrouwen in ons financiële stelsel heeft een dieptepunt bereikt. Peter van Mierlo, managing partner Transactions Group bij PricewaterhouseCoopers en in 2005 en 2006 winnaar van de M&A Award voor Best Acquisition Support, over het vertrouwen in de markt en de maatschappelijke gevolgen van de kredietcrisis.

26 november 2008

Rondetafelsessie over het nieuwe werken: 'Revolutionair experiment'

Door middel van technologie wil Microsoft Nederland haar medewerkers in staat stellen dingen op hun eigen manier te doen. De organisatie verwacht veel van dit 'nieuwe werken'. In hoeverre zijn CFO's in staat dit concept te integreren binnen hun eigen organisatie? En vinden zij dit überhaupt wenselijk? Dit stond ter discussie op de rondetafelbijeenkomst die CFO Magazine organiseerde op het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.

18 november 2008

Remco Vermeij, CFO McGregor: 'Interessante uitdagingen in dynamische omgeving'

Remco Vermeij draagt vanuit de financiële discipline bij aan het succes van de McGregor Fashion Group. De fashion-industrie is zeer dynamisch wat veel uitdagingen oplevert voor Vermeij en zijn financiële team. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, zijn er al hele grote stappen gemaakt. Maar de organisatie blijft doorgroeien en wordt complexer. Als financial moet je kunnen bijbenen. Dat is een hele interessante uitdaging.'

04 november 2008

Nominaties M&A Awards 2008 bekend gemaakt

Er zijn 82 nominaties voor de M&A Awards 2008. Dat maakt Tijdschrift Fusie en Overname bekend. Dit jaar is het onderzoek voor de M&A Awards uitgevoerd onder auspiciën van professor Hans Schenk onder 1000 M&A professionals en CFO's. Opvallend is de nominatie van de overname van Fortis door de Nederlandse Staat in de categorie Best Acquisition. Op de avond van de prijsuitreiking op 11 december 2008 in het Krasnapolsky Hotel kiezen de circa 400 aanwezige M&A experts live via stemkastjes de winnaars. De 82 genomineerden voor de M&A Awards 2008 zijn:

30 oktober 2008

Presentatie: Verbeteren van de effectiviteit van de financiele functie

Bij resultaatsturing speelt de kwaliteit en actualiteit van informatie een zeer belangrijke rol. Veel organisaties worden daarom gedwongen om een transformatie van haar financiële functie te ondergaan. In deze besloten interactieve rondetafelsessie leert u meer over de regieorganisatie en transformatieprocessen. Welke activiteiten kunt u beter zelf doen of uitbesteden? Gefaciliteerd door Tijdschrift Financieel Management en Partner Accounting Plaza.

16 september 2008

Politiek investeren

Multinationals die hun pijlen richten op zakendoen in opkomende landen, hebben niet genoeg aan de mening van economen en strategen alleen. Voor alle lokale politieke kwesties kloppen zij in groten getale aan bij Eurasia Group. CFO Magazine vraagt oprichter en president van het internationale consultancybedrijf, Ian Bremmer, onder meer naar de invloed van de politiek op wereldwijde financiële markten, de olieprijs en landen waar je momenteel wel of juist niet moet zijn: Rusland is 'the perfect place to be'.

02 september 2008

Raymond Umans, Manager Planning & Control Servex: 'Sneller anticiperen tijdens het proces'

Het snelgroeiende Servex boekt de laatste jaren goede resultaten. Om de winkelmanagers, de unitleiders en de operationeel managers te faciliteren in het budgettering- en latest estimates-proces was er een nieuw, geavanceerd systeem nodig. Aan Raymond Umans, Manager Planning & Control, de taak om dit proces in goede banen te leiden. 'Vroeger waren we al blij als we alle data op tijd hadden.'

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22