Strategie en Ondernemerschap

artikel-thumbnail

04 februari 2010

Outsourcing van inkoop: Het hoe, wat en waarom

Outsourcing en 'terug naar de core' zijn één en hetzelfde. Een proces dat al decennialang gaande is. Bedrijven die hierin verregaande keuzen gemaakt hebben en er zeer succesvol mee zijn geworden, hebben zich daarbij gericht op uitbesteding van productie, logistiek, IT en facilitair. Outsourcing van inkoop is daarentegen een nog onbekend fenomeen. In de VS en de UK is dit een sterk groeiende sector, ondanks, of misschien wel dankzij de economische situatie. Everest Research geeft aan dat inkoopuitbesteding een vijf keer zo groot effect heeft als uitbesteding van andere businessprocessen.

artikel-thumbnail

04 februari 2010

Acquisitions Montly Awards 2010: verslag uit Londen

Het Acquisitions Monthly Awards Dinner 2010 in Londen staat elk jaar garant voor een een show van Oscar-achtige proporties. Terwijl de meeste 'black ties' reeds de mottenballen in waren, werden op 19 januari in het statige Hilton Park Lane tezamen met zo'n 500 London-based adviseurs voor de 12e keer de awards uitgereikt. Komiek Marcus Brigstocke bracht het nodige entertainment, aan de inwendige mens werd ruimschoots tegemoet gekomen en de aanwezige dealmakers completeerden een sfeervolle avond.

artikel-thumbnail

01 februari 2010

Sustainability Congres: Klimaatverandering boven aan de agenda

"We weten wat het probleem is, we hebben een aantal oplossingen en we weten wat we moeten doen. Alleen we hebben excuses waarom we dingen niet doen." Liesbeth van Tongeren (directeur Greenpeace) legt bij de opening van het tiende Sustainability Congres uit dat het volgens haar in Nederland ontbreekt aan de ruggengraat en politieke wil om veranderingen echt door te zetten. Willem Vermeend vult aan: "Door de crisis worden er besparingen gedaan op duurzaamheid, het beleid dat nu wereldwijd gevoerd wordt, deugt niet."

artikel-thumbnail

17 december 2009

Insiders zijn unaniem: 2010 wordt weer een goed jaar voor M&A, corporate finance & private equity

Het aantal deals neemt in 2010 flink toe. Maar liefst 93% van de ondervraagde experts verwacht in 2010 meer deals in M&A, corporate finance & private equity dan in 2009. Dat zeggen de managing directors en senior partners van de belangrijkste partijen in M&A, corporate finance & private equity. 6% verwacht evenveel deals en slechts 1% verwacht dat de markt inzakt. Zo blijkt uit onderzoek van Alex van Groningen rond de M&A Awards 2009.

artikel-thumbnail

17 december 2009

Meer dan 400 insiders bezoeken de M&A Awards 2009

Op 17 december 2009 vindt in het NH Grand Hotel Krasnapolsky voor de tiende maal het door Alex van Groningen BV georganiseerde M&A Awards-evenement plaats. Dit evenement brengt de belangrijkste professionals bijeen en belicht excellente prestaties op het gebied van M&A, corporate finance en private equity. De genomineerden van 2009 vindt u hier, de genomineerden uit 2008 vindt u hier en de winnaars uit 2008 vindt u hier. In de bijlage vindt u de deelnemerslijst van 2009. Bezoek de M&A Awards.

artikel-thumbnail

30 november 2009

PricewaterhouseCoopers: Never waste a good crisis!

Het is tijd dat bedrijven zichzelf opnieuw uitvinden. Er is in de huidige crisis meer lesgeld betaald dan ooit, dus we kunnen er maar beter iets van opsteken. De zakenwereld zal zichzelf moet herstellen tot een niveau dat recht doet aan de onderliggende waarden, voordat we weer op een gezonde manier kunnen groeien. Daarbij moet afscheid worden genomen van oude vanzelfsprekendheden en zal aandeelhouderswaarde stakeholderswaarde naast zich moeten dulden. Wie zich het best aan het nieuwe landschap aanpast, is de winnaar van morgen!

artikel-thumbnail

25 november 2009

Finance Transformation Day 2009: 'Agility - the fittest finance team will survive'

Organisaties bevinden zich in turbulente tijden. Is het niet het economische klimaat, dan is het wel de toenemende reguleringsdruk die ertoe leidt dat ze voortdurend te maken hebben met een bewegend doel. Tegelijkertijd hebben technologische ontwikkelingen niet alleen een positieve invloed gehad op de productiviteit van organisaties, maar zijn die tevens de brandstof geweest voor een almaar toenemende snelheid van veranderingen en steeds hogere risico's verbonden aan een niet tijdig inspelen hierop.

artikel-thumbnail

25 november 2009

Rolf Verspuij, CFO Gazelle: 'Aandacht voor procesoptimalisatie en groei'

Koninklijke Gazelle is met een historie van ruim 100 jaar de grootste fietsfabrikant van Nederland. De afgelopen jaren is de concurrentie toegenomen en om marktaandeel te winnen is innovatie en vernieuwing in de gehele bedrijfsketen het motto. Dat geldt ook voor de finance afdeling van Gazelle die onder leiding van CFO Rolf Verspuij streeft naar voortdurende procesoptimalisatie nu de fundamenten zijn gelegd met de implementatie van een SAP systeem.

artikel-thumbnail

19 november 2009

Economische waarde en de financiering van een bedrijfsovername

Als Register Valuator wordt mij regelmatig gevraagd welke rol de economische waarde bij de bank in het financieringsproces speelt. Feitelijk zou de economische waarde in het financieringsproces aan de orde moeten komen bij de bepaling van de vermogenseis (verhouding tussen eigen vermogen en vreemd vermogen). Economisch gezien wordt het eigen vermogen immers gevormd door het vreemd vermogen in mindering te brengen op de economische waarde van de onderneming.

artikel-thumbnail

18 november 2009

Genomineerden M&A Awards 2009 bekend

De teloorgang van ABN AMRO als leverancier van topadviseurs, enkele oude bekenden, en diverse verrassende nieuwkomers, markeren de nominaties voor de M&A Awards 2009. De M&A Awards 2009 brengt de belangrijkste professionals bijeen en belicht excellente prestaties op het gebied van M&A, corporate finance en private equity. Op 17 december 2009 worden de winnaars bekendgemaakt. Het goede nieuws is alvast: M&A in 2010 wordt een stuk beter dan in het rampjaar 2009, in elk geval voor de onderstaande genomineerden. Hier vindt u de profielen van alle genomineerden van 2009.

artikel-thumbnail

28 oktober 2009

Post M&A-specialist voorkomt mislukte fusie: 9 tips

Het is al langer bekend dat het merendeel van de fusies en overnames mislukt. Het percentage varieert van 50 tot 80. Slechts een op de tien is achteraf succesvol te noemen. Waaróm het vaak mis gaat, lijkt ook al geen verrassing meer. Old habits die hard: haantjesgedrag, bedrijfsculturele factoren en tegenstrijdige belangen blijven heikele punten. Het betrekken van de post M&A-specialist in een eerder stadium voorkomt een moeizaam fusietraject. Het is de succesfactor voor de nieuwe onderneming op korte en lange termijn.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24