Strategie en Ondernemerschap

05 februari 2013

Business Valuation: 5 misvattingen bij waarderen

Ondernemers komen vaak in aanraking met de vraag: 'wat is de economische waarde?' Zonder antwoord op die vraag is het nemen van investeringsbeslissingen een gok. Verstandige ondernemers mogen hun geluk in het casino beproeven, binnen de onderneming werken zij met causale, rationele, verbanden. In dit artikel geeft waarderingsexpert Jan Vis vijf veel voorkomende misvattingen, waarvan u zich bewust dient te zijn om inschattingsfouten bij waarderen te voorkomen.

28 januari 2013

Praktische innovatie - 6 principes uit opkomende markt India

Het belang van innovatie kan moeilijk worden overschat. Volgens de auteurs van het boek 'Jugaad Innovation' is innoveren in het Westen echter te ingewikkeld geworden. Het is te gestructureerd, te veel top-down en te kostbaar. Om het pad naar economische groei te hervinden is het noodzakelijk om te leren van praktische innovatie in een emerging market als India. Door deze lessen te combineren met het bestaande innovatiesysteem moet het Westen zichzelf weer op de kaart kunnen zetten.

21 januari 2013

Overnames: Voorkom discussie over nettoschuld in transactie

De waarde van een onderneming kan op verschillende manieren worden vastgesteld. Het verschil tussen de ondernemingswaarde en de koopprijs van de aandelen betreft de nettoschuld van de onderneming. De definitie van nettoschuld is subjectief en er bestaat in de praktijk veel misverstand over. In dit artikel worden typische valkuilen besproken waar de CFO op kan letten en aanbevelingen gedaan om onduidelijkheid te voorkomen.

08 januari 2013

Tom de Witte, CFO Vastned: "Door e-commerce gaan retailers hun business anders doen"

De splitsing van de Vastned Groep in Vastned Retail en Vastned Offices/Industrial is volgens Tom de Witte, CFO van Vastned (voorheen Vastned Retail), de juiste keus op het juiste moment geweest. De kantorentak fuseerde in 2011 met NSI en het overgebleven Vastned richt zich nu volledig op winkelvastgoed. Wat betekent dat voor de strategie? Bang voor de opkomst van e-commerce en een kaalslag in het winkellandschap is De Witte in ieder geval niet.

18 december 2012

Inkoop 2.0, Kansen door verbetering van de samenwerking met leveranciers

Samenwerken is van alle tijden. Hoe goed uw organisatie ook is, het kan niet in alles de beste zijn. Dus reden om te werken in een keten van bedrijven. U concentreert zich op de kernkwaliteiten waarmee U zich onderscheidt en zorgt ervoor dat U daarin heel goed bent. De beschikbare vrije kasstroom investeert U in de kernkwaliteiten. Uw verbetert distributiekanalen, producten, processen en zorgt dat uw personeel de juiste competenties heeft en houdt.

12 december 2012

Kees Boot (CFO Humares) over sociaal kapitaal: "Geld doneren is te gemakkelijk"

Naast een drukke baan als CFO van Humares, een snelgroeiende internationale personeeldienstverlener in de technische, de maritieme en de offshore-tak, is Kees Boot penningmeester van de Stichting De Noordzee. Voor Boot is er meer in het leven dan werken en plezier maken. Hij vervult al meer dan twaalf jaar vrijwillig bestuursfuncties, waarvan vijf jaar bij de Stichting De Noordzee. "Je hebt ook een verantwoordelijkheid tegenover de maatschappij", is zijn opvatting.

11 december 2012

De onderneming 2.1 en haar flexibele inkoopfunctie

De onderneming 2.1 blijft in de huidige tijdsgeest geconfronteerd worden met verdere globalisering, concurrentie en specialisatie. De focus op kernactiviteiten zet onverminderd door. Eén van de directe consequenties is dat ondernemingen steeds meer delen van de bedrijfsvoering uitbesteden. Dit komt tot uitdrukking in de zogenaamde 'inkoopquote'. In dit artikel gaan de auteurs in op de consequenties van verschillende opties voor het realiseren van een flexibele inkoopfunctie, voor zowel de medewerker als de onderneming 2.1.

27 november 2012

Waarderen in crisistijd is kunst en geen kunde

Vrijwel iedereen die actief is in de financiële dienstverlening, herinnert zich uit zijn opleiding de berekeningen om de waarde te bepalen van bedrijven uit standaardwerken als McKinsey's 'Valuation - Measuring and Managing the Value of Companies'. Ook voor mensen die wat verder zijn in hun carrière, zijn er goede opleidingen Business Valuation te volgen, waarin berekening van de waarde van een bedrijf aan de hand van verschillende waarderingsmethoden centraal staat.

23 november 2012

Turnaround Management: Blue Ocean denken voor finance professionals

De hedendaagse finance professional moet niet alleen verstand hebben van verslaggevingsregels, belastingwetgeving, bankconvenanten en debet en credit, maar ook van strategische waardecreatie en branding. De rekenmachine kan weg, moderne theorieën over waardecreatie komen uit de kast. De Blue Ocean Strategy zal de CFO aanspreken, want in deze metaforische blauwe oceaan heerst rust en is concurrentie afwezig, maar hoe geraak je in deze oase zonder directe concurrentie?

21 november 2012

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten: "Grootste uitdaging zit in wat je minst kunt vastpakken: de cultuur"

Nog maar nauwelijks op adem gekomen van de integratie van Super de Boer in Jumbo Supermarkten en de overname van C1000, heeft Ton van Veen, CFO van Jumbo Supermarkten, de volgende grote operatie al weer op de agenda staan. Onlangs werd gestart met de ombouw van de eerste C1000- supermarkten naar de Jumbo-formule. Een enorm complexe uitdaging, vooral vanwege de cultuuraspecten. Hoe pakt Van Veen dat aan?

15 november 2012

Ondernemende financial: risico of must?

Volgens Wikipedia is ondernemend management een stijl van leidinggeven (management) waarbij de leiders van een organisatie de werknemers stimuleren hun inventieve en creatieve ideeën om te zetten in concrete innovatieve initiatieven. De term heeft in het gebruik betrekking op het bevorderen van een ondernemende houding bij het bestuur, maar juist ook bij de andere werknemers. Het kan ook betekenen dat het ondernemerschap van beide wordt bevorderd en op elkaar afgestemd.

15 november 2012

Jaarcongres Finance Transformation in teken van 'de weerbare onderneming'

'Float like a butterfly - sting like a bee' was het motto van bokser Mohammed Ali, de legendarische drievoudig wereldkampioen zwaargewicht. In de boksring combineerde hij een verrassende wendbaarheid en snelheid met incasseringsvermogen en kracht. Het motto van Mohammed Ali is vandaag 6 december 2012 tevens het thema van het zevende Jaarcongres Finance Transformation, dat heel toepasselijk wordt gehouden in Grand Hotel Krasnapolsky, in vroeger tijden het decor van verschillende grote boksgala's.

09 november 2012

Blinde avonturier Miles Hilton-Barber: "Begin altijd met je droom, nooit je omstandigheden"

Hoe kan een blinde man de hoogste bergen van Europa en Afrika beklimmen, deelnemen aan hoge snelheid motorsprints en de geluidsbarrière doorbreken in een gevechtsvliegtuig? Simpel; door de juiste mindset te hebben om de uitdaging keer op keer te trotseren. "Veel mensen, in business en daarbuiten, beginnen steevast met de omstandigheden", aldus Miles Hilton-Barber. "Je moet juist beginnen met je droom en van daaruit naar realisatie gaan werken."

09 november 2012

SEPA migratie: Tips & tricks voor samenwerking met uw bank

Vanaf 1 februari 2014 gaat iedereen gebruik maken van een Europese standaard voor overboekingen en incasso's in SEPA (Single Euro Payments Area). Veel bedrijven moeten nog beginnen met het traject en er is daardoor een aanzienlijke kans op filevorming bij banken zodra de deadline in zicht komt. Begin daarom tijdig met de voorbereiding om te voorkomen dat de continuïteit van uw betaling- en incassostromen in gevaar komt.

07 november 2012

Late Payment Directive: Wapen MKB tegen laat betalende klanten?

In de huidige economische tijd is de werkkapitaalpositie van een bedrijf van levensbelang. Zonder cash zal je onderneming immers binnen de kortste keren failliet gaan. Tijdig betalende debiteuren zijn van cruciaal belang om de werkkapitaalpositie gezond te houden, maar de betaalachterstanden lopen momenteel op in Nederland. Biedt de nieuwe Europese Richtlijn voor tijdig betalen uitkomst voor in cashnood verkerende ondernemingen?

26 oktober 2012

Tips & tricks voor verkoop van uw bedrijf

Bij de verkoop van uw onderneming komt een hoop kijken; het verkoopklaar maken, de onderhandelingen, het aanmerkelijk belang, het management, dividenduitkering, et cetera. Expert Maarten Zemann zet alle belangrijke zaken op een rij en geeft u vele waardevolle tips die u kunnen helpen het optimale uit de verkoop te halen. Zorg wel dat u vroeg begint, want 'verkoopklaar maken' neemt zeker enkele jaren in beslag. Als u te laat bent kan dat veel geld kosten.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22