Strategie en Ondernemerschap

artikel-thumbnail

08 december 2014

Dutch FinTech Awards: Gratis en ongelimiteerd digitaal facturen distribueren met InvoiceSharing

'Work smarter, not harder' is de boodschap van InvoiceSharing. Het platform is bedoeld om het online versturen, ontvangen en delen van facturen tussen bedrijven en landen gemakkelijker te maken, ongeacht het formaat en systeem. Facturen worden geüpload en gevalideerd op InvoiceSharing.com en zijn zo voor zowel verstuurder als ontvanger altijd en overal beschikbaar. Misschien nog wel belangrijker: het is gratis.

artikel-thumbnail

05 december 2014

Dutch FinTech Awards: Maurice Corver helpt met Cloud 9 Group bedrijven aan betaalbare financiering

Het platform CREST van Cloud 9 Group geeft grotere bedrijven met een debiteurenportfolio vanaf 20 miljoen euro de mogelijkheid relatief voordelig financiering te krijgen bij de bank. De software faciliteert en regelt het gehele proces van het verkopen van uitstaande facturen van bedrijven aan de bank. Dit gebeurt door middel van off-balance securisatie, ofwel de post met debiteuren gaat van de balans bij het bedrijf naar de asset-kant van de bank-balans. Het krediet volgt de omgekeerde weg.

artikel-thumbnail

01 december 2014

Dutch FinTech Awards: Frans van Eersel bouwt met DoPay bank van de toekomst

Wereldwijd zijn er twee miljard mensen met een baan, maar zonder bankrekening. In opkomende economieën worden deze mensen iedere maand - of soms zelfs iedere week - contant betaald. Dopay biedt een online service waarmee ondernemingen alle medewerkers elektronisch kunnen betalen. Medewerkers zonder bankrekening ontvangen een dopay account en dopay card waarmee zij voor het eerst toegang krijgen tot financiële diensten.

artikel-thumbnail

14 november 2014

Dutch FinTech Awards: Nick Bortot maakt met BUX beleggen speelser en makkelijker

BUX, afgeleid van het Engels woord bucks, geeft gebruikers de mogelijkheid om op een eenvoudige en speelse manier te beleggen. Zelf noemen zij zich een 'casual trading app'. Het casual gedeelte doelt met name op de 'gamified' elementen van BUX, waardoor nieuwe gebruikers worden uitgedaagd om zich te verdiepen in de mogelijkheden van het beleggen. In het begin krijgt de gebruiker duizend funBUX om mee te beleggen, en daarna heeft de gebruiker de mogelijkheid om met 'echt' geld (seriousBUX) te beleggen.

artikel-thumbnail

11 november 2014

Zes valkuilen bij generatiewisseling in het familiebedrijf

De rol van de voorgaande generatie nadat bedrijfsoverdracht heeft plaatsgevonden is cruciaal voor het slagen van de nieuwe generatie die in het familiebedrijf aan het roer staat. De mate van betrokkenheid van de oud-dga na bedrijfsoverdracht wordt bepaald door drie factoren, te weten het aantal generaties in het familiebedrijf, de mate van financiële betrokkenheid van de oud-dga en het tijdstip waarop de bedrijfsoverdracht heeft plaatsgevonden.

artikel-thumbnail

27 oktober 2014

John van Mook, Desso: 'De circulaire economie zit in onze haarvaten'

Producent van tapijt en tapijttegels Desso - sinds 2011 in eigendom van Bencis Capital Management - heeft in korte tijd een enorme verandering doorgemaakt. Van ietwat stoffig bedrijf naar toonaangevende trendsetter, internationaal geroemd om zijn innovatie en baanbrekende duurzaamheidsinitiatieven. Wat draagt de financiële functie bij aan dit succes? Een gesprek met John van Mook (Group Sales & Marketing Controller) die sinds 2003 in dienst is van Desso.

artikel-thumbnail

09 oktober 2014

Ranglijst meest waardevolle wereldwijde merken breekt alle records

Merken Apple en Google als eerste meer dan 100 miljard dollar waard; totale merkwaarde van 's werelds 100 meest waardevolle merken voor het eerst meer dan 1,6 biljoen dollar; merk Philips voor het eerst in zijn historie meer dan 10 miljard dollar waard; een nieuw merkmanagementtijdperk is aangebroken; automerken domineren; Huawei onder de nieuwe binnenkomers en het eerste Chinese merk ooit in de lijst; Facebook grootste stijger ooit met groei in merkwaarde van 86 procent.

artikel-thumbnail

24 september 2014

Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen door talloze 'fintech startups'

Duizenden banen in de bankwereld verdwijnen binnen enkele jaren door Google Bank, Apple Bank, Facebook Bank en talloze 'fintech startups'. Veel slimme ondernemers kijken verlekkerd naar de enorme winsten die banken nog steeds maken. Wereldwijd wordt er meer en meer geïnvesteerd in techbedrijven die de gevestigde orde graag omver willen werpen. De Uber van de banksector is nog niet opgestaan, maar lang zal dat niet meer duren.

artikel-thumbnail

18 september 2014

Meer overnames in het verschiet bij Vopak

Een continue focus op goede prestaties en investeringen in organische groei en overnames en overnamecompetenties zorgen ervoor dat Vopak al jaren de grootste speler is in de wereldwijde opslagmarkt voor energieproducten. In de overnamemarkt speelt Vopak een steeds actievere rol. De afgelopen 24 maanden heeft de onderneming in elf landen groeiprojecten gedaan, alleen al in de laatste drie maanden werden drie terminals gekocht. Toch is groei geen doel op zich, stelt Kees van Seventer, Global Commercial President van Vopak.

artikel-thumbnail

11 september 2014

Corporate Growth Summit 2014: Ruim 230 topondernemers en financiers delen knowhow over groei

Tijdens het Corporate Growth Summit op woensdag 10 september hebben ruim 230 bezoekers alle relevante trends en ontwikkelingen in Corporate Growth ontdekt. 16 panelleden uit de top van de Nederlandse economie verdeelden zich over meerdere interactieve panels en deelden hun kennis, ervaringen en visies. Welke sectoren bieden de meeste kansen? Welke strategieën werken het beste? Welke valkuilen wilt u vermijden?

artikel-thumbnail

21 augustus 2014

3 stappen om zakelijke risico's bij allianties te beperken

Samenwerken met andere organisaties is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Maar waar bij een fusie de ene na de ander specialist wordt ingevlogen, lijkt het wel of iedereen een alliantie kan vormen. Niets is echter minder waar: 50% van de huidige samenwerkingsverbanden mislukt, mede doordat samenwerkingsrisico's die leiden tot reputatieschade onderbelicht blijven bij het aangaan van de samenwerking. In dit artikel 3 maatregelen die u altijd moet treffen bij belangrijke allianties.

artikel-thumbnail

06 augustus 2014

Alexander Schellekens (VP Finance, DSM Food Specialties): 'Het draait allemaal om de implementatie'

De business helpen de juiste strategische keuzes te maken, zorgen voor een snelle implementatie, en de voortgang nauwlettend volgen. Dat is de taak van Alexander Schellekens, VP Finance bij DSM Food Specialties. Om deze kerntaak zo goed mogelijk uit te voeren heeft Schellekens de nodige wijzigingen in de finance organisatie doorgevoerd. Het team dat er nu zit is klaar om optimaal bij te dragen aan de missie van DSM Food Specialties om sneller te groeien dan de markt.

artikel-thumbnail

12 juni 2014

Bouwen aan een betere toekomst!

De wereld kampt met een huisvestingscrisis. Uit cijfers van de Verenigde Naties blijkt dat een miljard mensen in sloppen woont. De oprukkende verstedelijking maakt het probleem met de dag groter. Elke week komt er in de stedelijke gebieden een miljoen mensen bij. Velen van hen trekken uit bittere noodzaak naar de stad. Zonder geld en zonder werk komen zij in een van de vele sloppenwijken terecht. En als we niets doen, zal hun aantal over dertig jaar zijn gegroeid naar twee miljard.

artikel-thumbnail

03 juni 2014

Bespaar op uw factuurverwerking - E-invoicing?

In de wereld van factuurverwerking is de afgelopen jaren al veel veranderd en toch staan we nog maar aan het begin van de grote ommezwaai. Uit onderzoek 'E-Invoicing/E-Billing The Catalyst for AR/AP automation' van Billentis april 2013 blijkt dat verzenders van facturen gemakkelijk 6 euro kunnen besparen voor iedere verzonden factuur, terwijl voor de ontvangende partij de besparing al snel 5 euro kan zijn voor iedere ontvangen factuur. Waar wachten we op?

artikel-thumbnail

23 mei 2014

Sluit uw afdeling personeelszaken

Directies blijven bezig met hun personeel, terwijl het succes van hun bedrijf allang afhangt van de positie in het netwerk. Het gaat er niet om of je goed personeel hebt, maar om de goede leveranciers. De beste leveranciers zijn deskundiger, sneller, innovatiever, mondialer - daar kun je zelf nooit aan tippen. Mis je de connecties in je netwerk, dan kun je het schudden. Sluit de afdeling personeelszaken en investeer in het aantrekken van topleveranciers.

artikel-thumbnail

28 april 2014

Erik Swelheim, CFO KLM: Aandacht voor kostenbewustzijn en cash

KLM staat de komende jaren voor een grote vlootvernieuwing. Om te zorgen dat KLM financieel klaar is voor deze grote investeringen, wordt op dit moment Transform 2015 uitgevoerd. Erik Swelheim, CFO KLM: "Doel van het programma is om binnen drie jaar de balans van KLM te versterken door het terugdringen van de nettoschuldpositie met 700 miljoen euro, het verminderen van de kosten per eenheid met minimaal 1 procent per jaar en een operationele marge van boven de 5 procent."

artikel-thumbnail

17 april 2014

In gesprek met Oracle, Philips en Accenture: real time informatie stuurt transformatie

Naar aanleiding van het succesvolle Jaarcongres Finance Transformation van november 2013, nodigde community manager Kevin Mottard van de CFO Association drie hoofdrolspelers uit om gezamenlijk voort te borduren op digitale transformatie. Het werd een mooi gesprek met interessante inzichten van Fabienne van Booma (Vice President Finance South Europe bij Oracle Nederland), Marc Toebes (SVP & Global Finance Transformation Leader bij Philips) en Jules Smeets (Senior Manager bij Accenture).

artikel-thumbnail

19 maart 2014

De (bijna) ondergang en wederopstanding van LEGO

In 'Brick by Brick - How LEGO Rewrote the Rules of Innovation and Conquered the Global Toy Industry' bespreekt David Robertson (met Bill Breen) de (bijna) ondergang en wederopstanding van LEGO. De auteurs deden vijf jaar studie naar LEGO als bedrijf en de lessen die zij hieruit trekken, kunnen volgens hen ook bijdragen aan het succes van andere bedrijven. Er zijn in hun ogen een aantal principes die als leidraad voor het handelen en succes van LEGO kunnen dienen.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24