Risk en Compliance

artikel-thumbnail

18 november 2008

Remco Vermeij, CFO McGregor: 'Interessante uitdagingen in dynamische omgeving'

Remco Vermeij draagt vanuit de financiële discipline bij aan het succes van de McGregor Fashion Group. De fashion-industrie is zeer dynamisch wat veel uitdagingen oplevert voor Vermeij en zijn financiële team. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, zijn er al hele grote stappen gemaakt. Maar de organisatie blijft doorgroeien en wordt complexer. Als financial moet je kunnen bijbenen. Dat is een hele interessante uitdaging.'

artikel-thumbnail

05 november 2008

Resultaten 'Best of Finance 2008'

In totaal 228 financials namen begin dit jaar deel aan het jaarlijkse benchmarkonderzoek dat in opdracht van DPA Flex is uitgevoerd. Doel van dit onderzoek is het vaststellen van een benchmark voor een aantal onderdelen van de financiële administratie (debiteuren, crediteuren en afsluitingen). Is er bij grote ondernemingen nog steeds geen goede mix tussen parttime en fulltime medewerkers? En bedragen de kosten per verkoopfactuur bij kleine bedrijven nog steeds het zevenvoudige van de kosten bij grote ondernemingen?

artikel-thumbnail

30 oktober 2008

Presentatie: Leadership from the Inside-Out: Strategies for Leading in the 21st Century

Leiderschap is het vermogen om een toekomst te creeren waartoe andere mensen willen behoren. Gebruikmakend van deze definitie zijn wij allemaal leiders, immers op professioneel en persoonlijk vlak is er altijd iemand die ons volgt. Maar voordat je andere kunt leiden naar de toekomst, moet je jezelf erheen leiden. Effectieve leiders hebben het vermogen personen, situaties en uitdagingen te identificeren, waardoor ze hoogstwaarschijnlijk succesvol zijn. Daarbij handelen ze vanuit een altijd groeiend 'center of excellence' en ontgrendelen onaangebroken potenties in zichzelf en in de mensen die ze leiden. Dr. Elizabeth van Geerestein MBA (adjunct professor, RSM Erasmus Universiteit en partner Papillon & Partners)

artikel-thumbnail

16 september 2008

Politiek investeren

Multinationals die hun pijlen richten op zakendoen in opkomende landen, hebben niet genoeg aan de mening van economen en strategen alleen. Voor alle lokale politieke kwesties kloppen zij in groten getale aan bij Eurasia Group. CFO Magazine vraagt oprichter en president van het internationale consultancybedrijf, Ian Bremmer, onder meer naar de invloed van de politiek op wereldwijde financiële markten, de olieprijs en landen waar je momenteel wel of juist niet moet zijn: Rusland is 'the perfect place to be'.

artikel-thumbnail

02 september 2008

Raymond Umans, Manager Planning & Control Servex: 'Sneller anticiperen tijdens het proces'

Het snelgroeiende Servex boekt de laatste jaren goede resultaten. Om de winkelmanagers, de unitleiders en de operationeel managers te faciliteren in het budgettering- en latest estimates-proces was er een nieuw, geavanceerd systeem nodig. Aan Raymond Umans, Manager Planning & Control, de taak om dit proces in goede banen te leiden. 'Vroeger waren we al blij als we alle data op tijd hadden.'

artikel-thumbnail

28 augustus 2008

Performance, politieke risico's en financiele pijn

De CFO Day 2008 stond dit jaar geheel in het teken van high performance. Stond vorig jaar groei, geld en globalisering nog centraal, dit jaar gingen de CFO's een stap verder. Het bedrijfsleven heeft in 2007 over de hele linie goed gepresteerd. Dit, terwijl de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis ernstiger zijn dan zich aanvankelijk liet aanzien. Voor veel bedrijven wordt het moeilijk dit jaar de recordresultaten van vorig jaar te evenaren. Hoe manage je dat ten tijde van economische crisis? En hoe denken andere CFO's er over?

artikel-thumbnail

19 augustus 2008

Finance en Control onwrikbaar fundament bedrijfsvoering

Een compleet nieuw systeem voor de Europese bedrijfsvoering. Dat is een fors project voor een decentrale organisatie als de Van Ameyde Groep. Toenmalig CIO en financieel verantwoordelijke Piet Middelkoop - nu CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van de groep - leidde het project en richtte als eerste een financiële comfortzone in. Ons financiële systeem is in beton gegoten. De applicatieomgeving biedt flexibiliteit aan de voorkant.

artikel-thumbnail

13 augustus 2008

De gouden regels voor effectief budgetteren

Door toenemende druk vanuit de markt, zoals groeiende volatiliteit in klantenvraag en acties van concurrenten zoeken bedrijven naar een nieuwe aanpak en andere competenties voor management control. Best in class bedrijven sturen niet langer op de achteruitkijkspiegel. Deze traditionele aanpak kenmerkt zich door periodieke, historische rapportages van regel-voor-regel vergelijking van de resultaatverschillen verbetert niet het toekomstgerichte beslissingsproces.

artikel-thumbnail

05 augustus 2008

15 tips voor effectief financieel management

Een financiële manager is verantwoordelijk voor een betrouwbare vastlegging van de bedrijfsadministratie, en voor de financiële rapportage aan de rest van het managementteam. Ook heeft hij een adviserende (en meebeslissende) functie bij alle vraagstukken waar de besteding van middelen in het geding is. Kortom: de financiële manager heeft verstand van financiën, maar het is even belangrijk dat hij kan communiceren. Vandaar deze verzameling tips van Steens & Partners.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22