Risk en Compliance

artikel-thumbnail

27 april 2009

Albert de Vink, CFO Ad van Geloven: 'Zoeken naar synergie en toegevoegde waarde'

Ad van Geloven mag zich met sterke merken als Mora en Hebro met recht de snackkoning van Nederland en België noemen. Voor de verbreding en verdieping van het assortiment deed het bedrijf enkele grote en succesvolle overnames. Financieel Directeur Albert de Vink heeft sinds zijn aantreden begin 2002 de nodige analyses moeten doen om de groei in goede banen te leiden. 'De financiële functie bij Ad van Geloven is sterk gefocust op marges.'

artikel-thumbnail

24 april 2009

Gedreven door waarden

Waarom praten over cultuur op een conferentie voor CFO's? was de vraag die Richard Barrett zijn gehoor stelde tijdens het derde Jaarcongres Finance Transformation. Het antwoord was volgens hem niet moeilijk te raden: "CFO's spelen een sleutelrol in de creatie van waarde." De mate waarin zij hierin succesvol zijn, staat in direct verband met de investeringen in cultuur. Barrett ging in een speciale sessie dan ook dieper in op talentmanagement en cultureel kapitaal.

artikel-thumbnail

16 april 2009

Finance for Charity veiling Jaarcongres Controlling brengt 7400 euro op

Een exclusieve litho, een cursus in het VU Executive Education Institute, skyboxarrangement in de ArenA, vliegtickets naar een bestemming in Europa, een VIP-arrangement voor Tracy Chapman en Jean Michel Jarre, bezoek aan een zalmkwekerij in Noorwegen en een GP A1 arrangement. Voor de veiling tijdens het VIP Diner op het Jaarcongres Controlling werden veel uiteenlopende kavels geveild. Totale opbrengst 7400 euro.

artikel-thumbnail

16 maart 2009

Genomineerd Controller of the Year 2009: Dietrik Emmens, De Boer Tenten

Dietrik Emmens timmert sinds 2002 hard aan de weg om de control functie mee te laten evalueren met het snelgroeiende De Boer Tenten. Als Groep Controller heeft Emmens een zeer breed takenpakket en is hij naast control ook verantwoordelijk voor onder meer tax, treasury en legal. Ook in het managen van de groei heeft hij een sleutelpositie. 'Dat betekent voor mij het maken van risicoanalyses in allerlei vormen, zodat het bedrijf met heldere vooruitzichten een nieuwe markt kan betreden.'

artikel-thumbnail

16 maart 2009

Genomineerd Controller of the Year 2009: Marissa van der Werf, Tempo Team

Als Manager Business Control geeft Marissa van der Werf leiding aan business unit control binnen Tempo-Team en is tevens als controller verantwoordelijk voor de business unit Tempo-Team Professionals, een van de zeven business units van uitzender Tempo-Team. 'Als controller wil ik dicht op de business zitten. Een goede onderlinge samenwerking is daarbij erg belangrijk. Ik houd ervan om samen met mensen te werken en samen tot een goed resultaat te komen.'

artikel-thumbnail

03 maart 2009

Lagere kostenstructuur voor betalingen

European Financial Headquart, de Europese dochter van het Japanse HOYA Corporation heeft haar cashmanagment gecentraliseerd via haar InHouse Bank. Door deze centralisatie heeft de organisatie meer grip gekregen op de cash, zijn bankkosten gereduceerd en is de organisatie in staat om betere cash deals af te sluiten. Gelijktijdig met deze centralisatieslag is rekening gehouden met de komst van SEPA. Vijf ideeën om optimale, transparante en universele processen uit te tekenen.

artikel-thumbnail

20 januari 2009

Niet de regels, maar de moraal

Enkele dagen voordat de problemen bij Fortis wereldkundig werden, organiseerde SeederDeBoer een relatiebijeenkomst over het thema 'Spelen met regelgeving'. Een zeer actueel vraagstuk. De kredietcrisis stelt ons voor vele uitdagingen. Hoe moet de regelgeving daarop worden aangepast? Niet alleen vanuit het perspectief van Fortis of de kredietcrisis, maar voor vele bedrijven en overheidsinstellingen is 'Spelen met regelgeving' aan de orde van de dag. "Het probleem zit niet in de regels, maar in de toepassing ervan en de moraliteit van het management."

artikel-thumbnail

06 januari 2009

Effectief prestatiemanagement

Bij prestatiemeting leven vele associaties, variërend van een uitdagend middel om prestaties te sturen tot een stok om mensen te dwingen harder te werken. In dit artikel aandacht voor prestatiemanagement en hoe dit momenteel wordt gebruikt binnen de overheid. De publieke sector lijkt echter niet de omgeving te zijn voor effectief prestatiemanagement. Hoe moet naar de omgeving toegewerkt worden waarin het wel werkt? Handvaten voor de controller, het topmanagement en de lijnmanagers.

artikel-thumbnail

17 december 2008

'Minder scorekeeper, meer toegevoegde waarde'

Eén van de grootste chocoladefabrieken ter wereld staat in het Brabantse Veghel. Hier produceert Mars chocoladerepen voor onder meer de merken MARS®, Bounty® en Twix®. Met de recente overname van kauwgomfabrikant Wrigley is Mars goed voor een jaarlijkse omzet van 28 miljard dollar. Aan European snackfood financial control manager, Ivan van Straten, de taak om de financiële planning en rapportage activiteiten in goede banen te leiden.

artikel-thumbnail

05 december 2008

Towards a new ecosystem for finance

How finance executives can apply 21st century trends to their finance function. This workshop by PricewaterhouseCoopers (PwC) and Philips Design will address the new and evolving business ecology affecting the finance function. The world is changing and businesses need to respond. In this workshop we will share some of the leading edge trends and developments as seen by Philips Design. This will serve as the source of inspiration for a stimulating dialogue and creative experience where participants, together with PwC financial experts, will assimilate these trends to the finance function. The result will be an innovative and fresh perspective on your future Ecosystem for Finance. Hosted by: PricewaterhouseCoopers

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22