Human Capital en Skills

artikel-thumbnail

27 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie AEX: Pierre-Jean Sivignon, Philips

Pierre-Jean Sivignon (1956) is sinds juni 2005 lid van de raad van bestuur en chief financial officer bij Royal Philips Electronics. De Fransman Sivignon werkte van 1982 tot begin 2001 bij de Schlumberger-groep, waar hij verschillende functies bekleedde. In 2001 stapte hij over naar het aan de Franse beurs genoteerde Faurecia, een vooraanstaande leverancier van auto-onderdelen, waar hij CFO werd. In 2005 trad hij toe tot de raad van bestuur van Philips als Executive Vice President en CFO.

artikel-thumbnail

27 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie AEX: Rolf-Dieter Schwalb, DSM

Rolf-Dieter Schwalb (1952) is sinds 2006 chief financial officer bij Koninklijke DSM N.V. In 1976 begon hij zijn carrière bij Procter & Gamble in Duitsland, waar hij over een periode van achttien jaar verschillende posities in de IT en finance bezette, waaronder die van controller van Procter & Gamble Duitsland. In 1991 vertrok hij naar Brussel, waar hij verantwoordelijk was voor de planning en control van alle Europese activiteiten van het bedrijf. In 1994 stapte hij over naar Beiersdorf in Hamburg, waar hij in 2000 werd benoemd tot CFO.

artikel-thumbnail

19 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie AMX/AScX & overig: Edwin van Leeuwen, Unit 4 Agresso

Edwin van Leeuwen (1966) trad medio 1999 in dienst van Unit 4 Agresso en is sinds april 2002 lid van de raad van bestuur en financieel directeur (CFO). Zijn primaire aandachtsgebieden zijn financiën, juridische zaken en investor relations. Van Leeuwen is registeraccountant en was eerder werkzaam als manager Finance & Control bij Koninklijke Van Ommeren N.V. Daarvoor werkte hij 8 jaar als accountant, onder meer voor Coopers & Lybrand.

artikel-thumbnail

12 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie niet-beursgenoteerd: Maarten Blacquiere, GasTerra

Maarten Blacquière is sinds januari 2006 CFO van GasTerra, dat het afgelopen jaar een omzet behaalde van 24 miljard euro. Een deel van de omzet komt uit langlopende contracten, maar Blacquière signaleert een duidelijke trend om van langetermijncontracten naar kortere termijnen te gaan. Naast eenjarige contracten met grote afnemers wordt er ook meer gas verhandeld via de spotmarkt. Dat geeft aan de ene kant meer flexibiliteit, maar het brengt ook meer onzekerheid. Het is zoeken naar de juiste balans.

artikel-thumbnail

12 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie niet-beursgenoteerd: Pieter Verboom, Schiphol Groep

In de bijna twaalf jaar dat Pieter Verboom CFO van Schiphol Group is, heeft hij een aantal grote programma's geleid, waaronder de voorbereiding van de beursgang van Schiphol Group, die uiteindelijk geen doorgang vond, en de kruisparticipatie van Schiphol Group en Aéroports de Paris in 2008. Het thans meest urgente project is het veilig door de economische crisis heen loodsen van de luchthavenexploitant.

artikel-thumbnail

24 april 2009

Gedreven door waarden

Waarom praten over cultuur op een conferentie voor CFO's? was de vraag die Richard Barrett zijn gehoor stelde tijdens het derde Jaarcongres Finance Transformation. Het antwoord was volgens hem niet moeilijk te raden: "CFO's spelen een sleutelrol in de creatie van waarde." De mate waarin zij hierin succesvol zijn, staat in direct verband met de investeringen in cultuur. Barrett ging in een speciale sessie dan ook dieper in op talentmanagement en cultureel kapitaal.

artikel-thumbnail

06 april 2009

Werk aan je sense of purpose, in jezelf investeren loont!

Kredietcrisis en recessie bepalen op dit moment wel heel sterk de publieke opinie. En allemaal vanuit een in mijn ogen te negatief sentiment. Heel Nederland maakt zich druk over zijn eigen toekomst. En natuurlijk waart het spook van massale ontslagen ook opeens rond. Het aantal aanvragen voor werkloosheiduitkeringen neemt sinds lange tijd weer toe. En op hetzelfde moment ben ik op zoek naar hoogopgeleide, getalenteerde financieel specialisten. Niet naar één, maar naar heel veel!

artikel-thumbnail

07 februari 2009

Rondetafelsessie: "Wat is de waarde van cultuur?"

Om de performance van een organisatie te verbeteren is er vaak een cultuuromslag nodig. Dat is eenvoudig gezegd, maar in de praktijk blijkt het lastig om zoiets ongrijpbaars als cultuur handen en voeten te geven en meetbaar te maken. Als niet echt diep wordt ingegaan op de waarden en normen, de identiteit en de missie van het bedrijf, krijg je geen cultuuromslag, maar een gedragsverandering die alleen werkt zolang er politieagenten rondlopen. En als er dan sprake is van een cultuurverandering, hoe meet je die dan?

artikel-thumbnail

03 februari 2009

Rekenmeesters verwerft gunning aanbesteding 'Financieel-administratief specialisten' voor Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag had de wens om de inhuur van financiële specialisten te bundelen bij een beperkt aantal leveranciers. Hiervoor is onlangs door de Gemeente Den Haag een Europese aanbesteding uitgeschreven en hierop hebben meerdere organisaties een offerte uitgebracht. Rekenmeesters heeft uiteindelijk de gunning aanbesteding "Financieel-administratief specialisten" verworven.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22