Human Capital en Skills

artikel-thumbnail

12 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie niet-beursgenoteerd: Maarten Blacquiere, GasTerra

Maarten Blacquière is sinds januari 2006 CFO van GasTerra, dat het afgelopen jaar een omzet behaalde van 24 miljard euro. Een deel van de omzet komt uit langlopende contracten, maar Blacquière signaleert een duidelijke trend om van langetermijncontracten naar kortere termijnen te gaan. Naast eenjarige contracten met grote afnemers wordt er ook meer gas verhandeld via de spotmarkt. Dat geeft aan de ene kant meer flexibiliteit, maar het brengt ook meer onzekerheid. Het is zoeken naar de juiste balans.

artikel-thumbnail

12 mei 2009

Genomineerd CFO Day 2009, categorie niet-beursgenoteerd: Pieter Verboom, Schiphol Groep

In de bijna twaalf jaar dat Pieter Verboom CFO van Schiphol Group is, heeft hij een aantal grote programma's geleid, waaronder de voorbereiding van de beursgang van Schiphol Group, die uiteindelijk geen doorgang vond, en de kruisparticipatie van Schiphol Group en Aéroports de Paris in 2008. Het thans meest urgente project is het veilig door de economische crisis heen loodsen van de luchthavenexploitant.

artikel-thumbnail

24 april 2009

Gedreven door waarden

Waarom praten over cultuur op een conferentie voor CFO's? was de vraag die Richard Barrett zijn gehoor stelde tijdens het derde Jaarcongres Finance Transformation. Het antwoord was volgens hem niet moeilijk te raden: "CFO's spelen een sleutelrol in de creatie van waarde." De mate waarin zij hierin succesvol zijn, staat in direct verband met de investeringen in cultuur. Barrett ging in een speciale sessie dan ook dieper in op talentmanagement en cultureel kapitaal.

artikel-thumbnail

06 april 2009

Werk aan je sense of purpose, in jezelf investeren loont!

Kredietcrisis en recessie bepalen op dit moment wel heel sterk de publieke opinie. En allemaal vanuit een in mijn ogen te negatief sentiment. Heel Nederland maakt zich druk over zijn eigen toekomst. En natuurlijk waart het spook van massale ontslagen ook opeens rond. Het aantal aanvragen voor werkloosheiduitkeringen neemt sinds lange tijd weer toe. En op hetzelfde moment ben ik op zoek naar hoogopgeleide, getalenteerde financieel specialisten. Niet naar één, maar naar heel veel!

artikel-thumbnail

07 februari 2009

Rondetafelsessie: "Wat is de waarde van cultuur?"

Om de performance van een organisatie te verbeteren is er vaak een cultuuromslag nodig. Dat is eenvoudig gezegd, maar in de praktijk blijkt het lastig om zoiets ongrijpbaars als cultuur handen en voeten te geven en meetbaar te maken. Als niet echt diep wordt ingegaan op de waarden en normen, de identiteit en de missie van het bedrijf, krijg je geen cultuuromslag, maar een gedragsverandering die alleen werkt zolang er politieagenten rondlopen. En als er dan sprake is van een cultuurverandering, hoe meet je die dan?

artikel-thumbnail

03 februari 2009

Rekenmeesters verwerft gunning aanbesteding 'Financieel-administratief specialisten' voor Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag had de wens om de inhuur van financiële specialisten te bundelen bij een beperkt aantal leveranciers. Hiervoor is onlangs door de Gemeente Den Haag een Europese aanbesteding uitgeschreven en hierop hebben meerdere organisaties een offerte uitgebracht. Rekenmeesters heeft uiteindelijk de gunning aanbesteding "Financieel-administratief specialisten" verworven.

artikel-thumbnail

26 november 2008

Rondetafelsessie over het nieuwe werken: 'Revolutionair experiment'

Door middel van technologie wil Microsoft Nederland haar medewerkers in staat stellen dingen op hun eigen manier te doen. De organisatie verwacht veel van dit 'nieuwe werken'. In hoeverre zijn CFO's in staat dit concept te integreren binnen hun eigen organisatie? En vinden zij dit überhaupt wenselijk? Dit stond ter discussie op de rondetafelbijeenkomst die CFO Magazine organiseerde op het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.

artikel-thumbnail

18 november 2008

Remco Vermeij, CFO McGregor: 'Interessante uitdagingen in dynamische omgeving'

Remco Vermeij draagt vanuit de financiële discipline bij aan het succes van de McGregor Fashion Group. De fashion-industrie is zeer dynamisch wat veel uitdagingen oplevert voor Vermeij en zijn financiële team. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, zijn er al hele grote stappen gemaakt. Maar de organisatie blijft doorgroeien en wordt complexer. Als financial moet je kunnen bijbenen. Dat is een hele interessante uitdaging.'

artikel-thumbnail

05 november 2008

Burger vreest voor economie en baan, en is terughoudend met uitgaven

In februari jl. hield vacaturesite MegaJobs een enquête onder haar bezoekers naar de vrees voor overslaan van de financiële crisis uit de VS. Nu de kredietcrisis er is, stelden we dezelfde vragen. En constateerden een dramatische omslag. Nog maar 4% verwacht weinig problemen voor onze economie; de helft "serieuze problemen". Eén op 7 respondenten houdt de hand al "op de knip", terwijl de helft meldt "voorzichtiger te zijn met grote uitgaven". 30% voorziet serieuze problemen voor de werkgever, en mogelijk verlies van de eigen baan, terwijl ruim 40% stelt niet zeker meer te zijn van een sterke werkgever en veilige baan.

artikel-thumbnail

01 november 2008

Diversiteit in werving CFO's loont

De CFO van vandaag moet meer dan in het verleden innovatief zijn en meewerken aan waardecreatie voor de onderneming. Hoogste tijd dus om meer diversiteit aan te brengen binnen het gremium van blanke, oudere Nederlandse mannelijke CFO's. Onderzoeken hebben immers allang aangetoond dat diversiteit leidt tot betere besluiten en nieuwe ideeën. En met de krappe arbeidsmarkt kan geen bedrijf het zich veroorloven om talent buiten te sluiten. 'Inclusief werven' is het devies.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22