Human Capital en Skills

07 februari 2009

Rondetafelsessie: "Wat is de waarde van cultuur?"

Om de performance van een organisatie te verbeteren is er vaak een cultuuromslag nodig. Dat is eenvoudig gezegd, maar in de praktijk blijkt het lastig om zoiets ongrijpbaars als cultuur handen en voeten te geven en meetbaar te maken. Als niet echt diep wordt ingegaan op de waarden en normen, de identiteit en de missie van het bedrijf, krijg je geen cultuuromslag, maar een gedragsverandering die alleen werkt zolang er politieagenten rondlopen. En als er dan sprake is van een cultuurverandering, hoe meet je die dan?

03 februari 2009

Rekenmeesters verwerft gunning aanbesteding 'Financieel-administratief specialisten' voor Gemeente Den Haag

De Gemeente Den Haag had de wens om de inhuur van financiële specialisten te bundelen bij een beperkt aantal leveranciers. Hiervoor is onlangs door de Gemeente Den Haag een Europese aanbesteding uitgeschreven en hierop hebben meerdere organisaties een offerte uitgebracht. Rekenmeesters heeft uiteindelijk de gunning aanbesteding "Financieel-administratief specialisten" verworven.

26 november 2008

Rondetafelsessie over het nieuwe werken: 'Revolutionair experiment'

Door middel van technologie wil Microsoft Nederland haar medewerkers in staat stellen dingen op hun eigen manier te doen. De organisatie verwacht veel van dit 'nieuwe werken'. In hoeverre zijn CFO's in staat dit concept te integreren binnen hun eigen organisatie? En vinden zij dit überhaupt wenselijk? Dit stond ter discussie op de rondetafelbijeenkomst die CFO Magazine organiseerde op het nieuwe hoofdkantoor van Microsoft Nederland op Schiphol.

18 november 2008

Remco Vermeij, CFO McGregor: 'Interessante uitdagingen in dynamische omgeving'

Remco Vermeij draagt vanuit de financiële discipline bij aan het succes van de McGregor Fashion Group. De fashion-industrie is zeer dynamisch wat veel uitdagingen oplevert voor Vermeij en zijn financiële team. 'Als je ziet waar we vandaan komen en nu staan, zijn er al hele grote stappen gemaakt. Maar de organisatie blijft doorgroeien en wordt complexer. Als financial moet je kunnen bijbenen. Dat is een hele interessante uitdaging.'

05 november 2008

Burger vreest voor economie en baan, en is terughoudend met uitgaven

In februari jl. hield vacaturesite MegaJobs een enquête onder haar bezoekers naar de vrees voor overslaan van de financiële crisis uit de VS. Nu de kredietcrisis er is, stelden we dezelfde vragen. En constateerden een dramatische omslag. Nog maar 4% verwacht weinig problemen voor onze economie; de helft "serieuze problemen". Eén op 7 respondenten houdt de hand al "op de knip", terwijl de helft meldt "voorzichtiger te zijn met grote uitgaven". 30% voorziet serieuze problemen voor de werkgever, en mogelijk verlies van de eigen baan, terwijl ruim 40% stelt niet zeker meer te zijn van een sterke werkgever en veilige baan.

01 november 2008

Diversiteit in werving CFO's loont

De CFO van vandaag moet meer dan in het verleden innovatief zijn en meewerken aan waardecreatie voor de onderneming. Hoogste tijd dus om meer diversiteit aan te brengen binnen het gremium van blanke, oudere Nederlandse mannelijke CFO's. Onderzoeken hebben immers allang aangetoond dat diversiteit leidt tot betere besluiten en nieuwe ideeën. En met de krappe arbeidsmarkt kan geen bedrijf het zich veroorloven om talent buiten te sluiten. 'Inclusief werven' is het devies.

28 augustus 2008

Performance, politieke risico's en financiele pijn

De CFO Day 2008 stond dit jaar geheel in het teken van high performance. Stond vorig jaar groei, geld en globalisering nog centraal, dit jaar gingen de CFO's een stap verder. Het bedrijfsleven heeft in 2007 over de hele linie goed gepresteerd. Dit, terwijl de gevolgen van de Amerikaanse kredietcrisis ernstiger zijn dan zich aanvankelijk liet aanzien. Voor veel bedrijven wordt het moeilijk dit jaar de recordresultaten van vorig jaar te evenaren. Hoe manage je dat ten tijde van economische crisis? En hoe denken andere CFO's er over?

07 juli 2008

AEX ondernemingen weer sneller met jaarcijfers

De AEX fondsen laten een gemiddelde verbetering van 1,4 dag bij de presentatie van de voorlopige resultaten zien (nu gemiddeld 45,6 dagen). In totaal zijn 3 bedrijven dit jaar later met het publiceren van hun voorlopige cijfers (gemiddeld 10,3 dagen) en wisten maar liefst 21 bedrijven te versnellen met gemiddeld 3,4 dagen. Kijkend naar de 4 jaar trend in Nederland zien we een significante verbetering met meer dan 7 dagen: 53,0 dagen in 2003/2004 tot 45,6 dagen in 2007/2008.

01 juli 2008

Blijven leren

Je zou verwachten dat het nu langzaam zou gaan afkoelen. Het is half zes in de middag en de temperatuur is nog steeds veertig graden. Veel mensen die ik spreek zeggen dat de regentijd in aantocht is. Vooralsnog is daar weinig van te merken. Ondertussen wordt in de keuken het gekakel steeds luider. De elektricien krijgt op zijn kop van de kokkin omdat de stroom is uitgevallen. En alhoewel het Frans de nationale taal in Mali is, worden ruzies nog steeds in lokaal dialect uitgevochten.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21