Human Capital en Skills

artikel-thumbnail

30 mei 2014

De controller als businesspartner - 9 vragen en antwoorden

Bedrijven zoeken vandaag de dag financiële professionals die proactief zijn. Controllers met lef, die zo nodig een afwijkende mening naar voren brengen, die adviezen 'verkopen' en die ingewikkelde zaken eenvoudig maken. Aangezien financial controllers ook minder gevraagd worden op de arbeidsmarkt, door toenemende automatisering, is het ook in het belang van de controller zelf om de omslag tijdig te maken. Hoe staat deze ontwikkeling ervoor?

artikel-thumbnail

06 mei 2014

Big bang disrupties vragen veel van de CFO

Paul Nunes, Global Managing Director of Research van het Accenture Institute for High Performance, deed uitgebreid onderzoek naar de Big Bang Disruption. Hij analyseerde het fenomeen en komt in zijn onlangs verschenen boek Big Bang Disruption - Strategy in an Age of Devastating Innovation met inzichten en strategieën om ondernemingen weerbaar te maken tegen de nieuwe ontwikkelingen. Tijdens de CFO Day op 5 juni zal hij zijn gedachten over het fenomeen delen met de bezoekers.

artikel-thumbnail

17 april 2014

In gesprek met Oracle, Philips en Accenture: real time informatie stuurt transformatie

Naar aanleiding van het succesvolle Jaarcongres Finance Transformation van november 2013, nodigde community manager Kevin Mottard van de CFO Association drie hoofdrolspelers uit om gezamenlijk voort te borduren op digitale transformatie. Het werd een mooi gesprek met interessante inzichten van Fabienne van Booma (Vice President Finance South Europe bij Oracle Nederland), Marc Toebes (SVP & Global Finance Transformation Leader bij Philips) en Jules Smeets (Senior Manager bij Accenture).

artikel-thumbnail

11 april 2014

Best of Finance onderzoek: APK op het gebied business control

Detacheerder DPA komt dit voorjaar voor de zevende keer met haar Best of Finance benchmarkonderzoek. Een onderzoek naar relevante ontwikkelingen binnen de financiële kolom in Nederland. Samen met hun opleiding tot impactcontroller wil DPA de finance professional op deze manier diepgang en een kompas bieden. ´Een financial is meer dan een rekenmachine, onze klanten willen dat onze mensen weten wat speelt en in staat zijn daar naar te handelen.´

artikel-thumbnail

13 maart 2014

Wijzigingen pensioenregelingen 1 januari 2015 - Zijn aanpassingen nodig voor uw bedrijf?

Op 18 december 2013 heeft het kabinet samen met oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP een akkoord gesloten over de pensioenwijzigingen vanaf 1 januari 2015. Hiermee wordt invulling gegeven aan nieuwe fiscale kaders voor pensioenregelingen. Moet u wat doen? Zeer waarschijnlijk wel. Volgens cijfers van de Nederlandsche Bank is de kans ruim 90% dat uw pensioenregeling dit jaar moet worden aangepast.

artikel-thumbnail

20 februari 2014

Finance Transformation: zo snel mogelijk naar real time

Steeds meer grote bedrijven durven hardop de ambitie uit te spreken dat ze in de nabije toekomst beslissingen willen gaan nemen op basis van real time informatie - en niet meer aan de hand van rapportages die binnen maanden, weken of soms zelfs dagen al verouderd zijn. Tijdens een fascinerend groepsgesprek dat community manager Kevin Mottard van de CFO Association had met vertegenwoordigers van Accenture, Oracle en Philips werd dit donderdag weer eens bevestigd.

artikel-thumbnail

21 januari 2014

Aangescherpte criteria CFO Awards in 2014: "Onderscheidde CFO moet echte change agent zijn"

Op 5 juni 2014 vindt CFO Day 2014 plaats in Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee. Ook dit jaar zal de CFO Community weer één of twee CFO's, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, onderscheiden met een felbegeerde CFO Award. Om de kwaliteit waar de award voor staat te blijven waarborgen, heeft de jury zich onlangs gebogen over de awardprocedure en enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Wat houden deze in? Een gesprek met juryvoorzitter Tjero Zomer.

artikel-thumbnail

20 januari 2014

De lange weg naar een betaalbaar en beheersbaar pensioen

Nee, er is geen sprake van blinde paniek. Maar er is wel enige zorg onder CFO's en andere financials over de pensioenregeling van hun bedrijf. Dit blijkt uit de recente rondetafelbijeenkomst over 'De beheersbaarheid van uw pensioenregeling' van vermogensbeheerder en pensioenuitvoerder Robeco en organisator Alex van Groningen. Die bezorgdheid is terecht. Een betaalbaar en beheersbaar pensioen is zo eenvoudig nog niet. "En als het niet goed wordt geregeld, kan dat zelfs tot het faillissement van de onderneming leiden."

artikel-thumbnail

07 januari 2014

Een kopje koffie met Erik Boon (coach/trainer): 'Op zoek naar het gedrags- en drijfverenprofiel van de succesvolle business controller'

Behalve finance professional - momenteel voert hij een opdracht bij Unilever uit - is Erik Boon ook al acht jaar coach en trainer van finance professionals. Hij richt zich daarbij vooral op het ontwikkelen van soft skills, want - zo merkt hij - daar valt bij veel finance professionals nog wel wat aan te verbeteren. Vanuit zijn coachingpraktijk verricht hij samen met Cees van Schaik momenteel onderzoek naar het profiel van de ideale businesspartner.

artikel-thumbnail

09 december 2013

Vergroot uw leiderschap en laat uw team excelleren - Effectief Leiderschap voor financieel managers (advertorial)

"Er verandert veel in de accountancy", constateert deelnemer Gisbert van Gennep, partner van Baat accountants & advies. Volgens hem vergt dat veel van de manier waarop leiding wordt gegeven binnen een bedrijf en is inspirerend leidinggeven in deze tijd van groot belang. De training Effectief Leiderschap voor financieel managers van Alex van Groningen bood Van Gennep de tools om zijn leiderschap te verdiepen.

artikel-thumbnail

05 december 2013

Financieel leiderschap in de Big Society

Financieel leiderschap in turbulente tijden vraagt om visie op de toekomst en visie op de maatschappelijke meerwaarde van organisaties daarin. Bovendien wordt van elke CFO verwacht dat hij zijn mensen als professionals inspireert, aanstuurt, begeleidt en faciliteert. In een rondetafeldiscussie tijdens het Jaarcongres Public Finance bespreekt ConQuaestor met publieke financiële leiders de inzichten, dilemma's en uitdagingen die voor hen liggen en wat dat voor hun rol betekent.

artikel-thumbnail

03 december 2013

Marc Alblas (lid curatorium CBC): "Veel business controllers hebben latex ruggengraat"

Volgens Marc Alblas, Finance Director bij Mooy Logistics, zijn de meeste opleidingen voor controllers gericht op vakkennis en inhoud, maar dat zijn niet de doorslaggevende factoren voor een succesvolle business controller. "In mijn beleving zijn je houding en je gedrag binnen een bedrijf de meest cruciale factoren. Één van mijn stokpaardjes is dat veel business controllers een latex ruggengraat hebben: zij bewegen altijd mee met het bedrijf of de leidinggevenden. Dat is niet goed."

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22