Financiering en Vermogen

artikel-thumbnail

07 juli 2016

'Werkgevers laten subsidies en sociale verzekeringspremies liggen'

Werkgevers laten veel geld liggen als gevolg van het fors gegroeide aantal sociale regelingen. Bijna de helft (44%) van de werkgevers met meer dan 250 medewerkers benut niet alle wettelijke mogelijkheden voor subsidies en sociale verzekeringspremies. Daardoor laten zij gemiddeld bijna 87.000 euro liggen. In totaal zijn er nu 104 verschillende regelingen waar werkgevers mogelijk aanspraak op maken. In 2013 waren dat er nog 70.

artikel-thumbnail

31 mei 2016

Nieuw incassobeleid Domijn leidt tot minder betalingsachterstanden

Gert Jan Kamperman (teamleider klantrelaties) is een innovator, binnen de van oudsher traditionele woningbouwsector. Zijn vernieuwingsslag begon met het naar beneden verhuizen van de incasso-afdeling, waar de klanten ook binnenkomen. Daarna voerde hij een nieuw beleid door, waaronder de uitbesteding van het incassotraject. "Wat begon met scepsis bij mijn collega's in de branche, verandert steeds meer in nieuwsgierigheid. Laat ze maar vragen stellen over Certin. Ik ben 100% tevreden!"

artikel-thumbnail

11 mei 2016

Oud-CEO Layar: "Qua cultuur zit Nederland dicht bij de organisatievormen van de toekomst"

De start-upcultuur wordt vaak bejubeld. Een cultuur die wordt geassocieerd met woorden als innovatie, flexibiliteit en wendbaarheid. Willen grote bedrijven in de steeds sneller veranderende wereld overleven dan, zo luidt de onheilspellende boodschap, dan moeten ze de start-upcultuur omarmen. Quintin Schevernels, auteur van Suits & Hoodies, bekijkt de hype rond start-ups met gemengde gevoelens. Populariteit kan volgens hem gemakzuchtig maken. "Een start-up runnen is topsport"

artikel-thumbnail

01 april 2016

Martijn Schijvens, Lely BV: "Als je overal 'nee' op zegt wordt er geen handel gedreven"

Martijn Schijvens trad op 1 april 2012 in dienst bij Lely Services, een leverancier van geautomatiseerde voersystemen, stalreinigers en melkrobots. "Toen ik hier binnenkwam was er een financial shared services center met een debiteurenadministratie. De creditmanagementafdeling was toen erg op de administratie gericht", vertelt Schijvens. Hij werd aangetrokken om leiding te geven aan een afdeling die meer gericht moest zijn op credit risk.

artikel-thumbnail

01 april 2016

Geert-Jan van Haastrecht, Cisco Systems International: "Creditmanagement is het verlengstuk van sales"

Het werk van een creditmanager is afwisselend. Zeker binnen een technologiebedrijf als Cisco Systems International, waar de afdeling het gehele creditmanagement van de EMEAR-regio bestrijkt, en Geert-Jan van Haastrecht zelf verantwoordelijk is voor het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië, Benelux, Duitsland, Rusland en de voormalige Sovjetstaten. Hij zit aan tafel met startup-ondernemers van begin twintig en CFO's van multinationals.

artikel-thumbnail

07 maart 2016

Financieren is kwestie van stapelen

Het nieuwe motto voor bedrijfsfinanciering is stapelen! De tijd dat ondernemingen voor hun financiering slechts hoefden aan te kloppen bij hun bank is definitief voorbij. Banken zijn sinds de crisis en onder invloed van regelgeving zoals Basel III terughoudender in het verstrekken van kredieten. Het gat dat de banken laten vallen, wordt echter snel opgevuld door nieuwe alternatieve financieringsvormen zoals crowdfunding, private investeerders, leasing, factoring, microkredieten of kredietunies en andere initiatieven.

artikel-thumbnail

09 februari 2016

Internationale ondernemingsrisico's nemen weer toe

Na positieve ontwikkelingen in 2015 verwacht kredietverzekeraar Atradius dat internationale ondernemingsrisico's weer gaan toenemen. Dalende energieprijzen en de onzekerheid die het afkoelen van opkomende markten in Azië - in het bijzonder in China - en de recessie in Rusland en Brazilië tot gevolg hebben, zorgen ervoor dat exporterende bedrijven steeds vaker rekening moeten houden met betalingsproblemen van afnemers in het buitenland.

artikel-thumbnail

19 januari 2016

Durfkapitalisten investeren voor recordbedrag in startups

Private financiers hebben in 2015 wereldwijd aanzienlijk meer durfkapitaal in startups geïnvesteerd dan in 2014. Vorig jaar kwam voor een bedrag van $128,5 miljard aan risicodragend kapitaal terecht bij startende ondernemingen, een toename van 44% vergeleken met 2014. In 2014 werd voor een bedrag van $89,4 miljard in startups gestoken. Dit blijkt uit onderzoek dat KPMG en CB Insights iedere drie maanden uitvoeren naar de wereldwijde markt voor durfkapitaal.

artikel-thumbnail

13 januari 2016

Slagingskans voor bedrijven met financieringsvraag neemt toe

De slagingskans voor bedrijven met een financieringsvraag neemt toe. In de tweede helft van 2015 zag 79 procent van de bedrijven zijn financieringsbehoefte volledig ingevuld. Een half jaar geleden was dit nog 74 procent. Voor het kleinbedrijf ligt dit percentage echter nog fors lager, al zit ook daar wel groei. Bij kleine ondernemingen werd de kredietaanvraag in 57 procent van de gevallen goedgekeurd, tegenover 51 procent in de eerste zes maanden van 2015.

artikel-thumbnail

07 januari 2016

EIB zegt kredietfaciliteit van 100 miljoen toe aan Qredits

De Europese Investeringsbank (EIB) gaat Qredits, de Nederlandse instelling voor microfinanciering, ondersteunen bij het bieden van toegang tot financiering aan zeer kleine bedrijven. De EIB heeft aan Qredits een kredietfaciliteit van 100 miljoen euro toegezegd. Daarnaast heeft het Europees Investeringsfonds (EIF) met Qredits afgesproken dat het voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro het kredietrisico op nieuwe leningen aan kleine en micro-ondernemingen zal afdekken.

artikel-thumbnail

04 januari 2016

Milieulijst 2016: Meer voordeel voor circulaire innovaties

De Milieulijst 2016 is gepubliceerd in de Staatscourant. Op de lijst staan alle milieu-investeringen die in aanmerking komen voor de Milieu Investeringsaftrek (MIA) en/of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De Milieulijst 2016 biedt extra voordeel voor ondernemers die investeren in een duurzame bedrijfsvoering in het kader van een circulaire economie. Het budget in 2016 voor de Milieulijst (MIAVamil) is verhoogd van EURO 93 naar EURO 97 miljoen voor MIA en van EURO 38 naar EURO 40 miljoen voor Vamil.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16