Finance en IT

15 december 2015

KPMG: Investeringen in FinTech nemen wereldwijd fors toe

De investeringen in fintech, technologische innovatie in de financiële sector, zullen dit jaar wereldwijd fors stijgen. Dit blijkt uit de Fintech 100, een onderzoek van H2 Ventures en KPMG naar de investeringen die wereldwijd gedaan worden in fintech en de bedrijven die het meest actief zijn met innovatie binnen de financiële sector. Deze ondernemingen zetten de technologie optimaal in en zijn verantwoordelijk voor ingrijpende veranderingen in de sector.

28 oktober 2015

"Bij gebruik van Big Data en Open Data zijn vragen over wie, wat en wanneer cruciaal"

Big Data is een van de big buzzwords van de laatste jaren. Deze technologische ontwikkeling zou bedrijven en publieke organisaties in staat stellen om effectiever en efficiënter te werken. Dit is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Op het jaarcongres Public Finance ging een twintigtal deelnemers op uitnodiging van ConQuaestor & Grant Thornton in debat over de kansen en obstakels bij het gebruik van Big Data.

21 oktober 2015

Modern finance in een digitaal tijdperk

Trendsetters in finance zien technologie als een service. Deze service moet flexibel, veilig, betrouwbaar en schaalbaar zijn én moet altijd en overal bereikbaar zijn met een apparaat naar keuze. Daarnaast moet het uiteraard de kosten verlagen en de integratiecomplexiteit verminderen. Maar het is net zo belangrijk om te zien dat de verwachtingen van gebruikers omhoog zijn gegaan. Een moderne gebruikersinteractie is de standaard. Denk daarbij aan hoe je thuis van de tablet gebruik maakt. Daarom moet de moderne financiële applicatie gemakkelijk in het gebruik zijn, een applicatie die uitnodigt en helpt om meerwaarde voor het bedrijf te creëren.

11 september 2015

CFO wil investeren in data-analyse en accountingprocessen

De overgrote meerderheid (87%) van de Nederlandse CFO's is van plan de komende periode in te zetten op digitalisering van de financiële afdeling door vooral te investeren in data-analyse (45%), risicomanagement (34%) en accountingprocessen (29%). Dit blijkt uit onderzoek van Robert Half, arbeidsbemiddelaar op het gebied van financiële en administratieve professionals, onder 200 CFO's en financieel directeuren in Nederland.

09 juni 2015

Prince2 of liever de Agile-projectaanpak? In 4 stappen naar de juiste keuze

Als Financieel Directeur bent u regelmatig (in)direct betrokken bij complexe systeemaanpassingen, projecten en verandertrajecten. Wat te doen als de ICT-afdeling komt met het voorstel om een nieuwe projectbeheersingsmethode te gaan toepassen? Gaan we integraal over op Prince2 of gaan we 'helemaal scrum'? In dat geval is het handig om globaal te weten welke methode in welke situatie het meest geschikt is. Deze checklist helpt u in vier stappen tot de juiste keuze te komen.

20 april 2015

Allard Luchsinger, Jurylid Dutch Fintech Awards: "Investeren in bedrijven is niet meer alleen weggelegd voor rijke mensen"

Als directeur van Velocity Capital private equity is Allard Luchsinger verantwoordelijk voor zes investeringen in fintech-bedrijven wereldwijd. De wereld van fintech kent hij goed. Eerder was Luchsinger ondernemer van het online brookerbedrijf Zecco in San Francisco. Na een fusie met Tradekey, een van de grootste online brookers in de Verenigde Staten, stapte Luchsinger over naar Velocity. Wat zijn de trends in de fintechwereld volgens Luchsinger?

13 april 2015

Daniel van Delft, Jurylid Dutch Fintech Awards: "Uiteindelijk bepaalt de gebruiker welk systeem de markt verovert"

Daniel van Delft is Country Manager Nederland bij Visa in Nederland en heeft ruim vijftien jaar werkervaring in de financiële dienstverlening. Hij is dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe betalingstoepassingen en het realiseren van wat de 'cashless society' genoemd wordt: de utopische wereld waarin geen cash meer voorkomt. Visa is in Europa het grootste betaalsysteem.

02 april 2015

Menno van Leeuwen, Jurylid Dutch Fintech Awards: "Echt disruptieve innovatie komt van decentrale netwerken"

Menno van Leeuwen is manager van het focusteam in het Innovation Centre van ABN Amro. Met zijn team richt hij zich op de belangrijkste technologische ontwikkelen waar de bank op wordt uitgedaagd. "Wat wij als bank zien is dat startups innovatie versnellen, maar andersom kunnen wij ook voor hen een versneller zijn door hen te begeleiden." Investeerders die in het verleden als eersten investeerden in bedrijven als Uber, Twitter, en Foursquare, zitten nu allemaal in Fintech-bedrijven, ziet hij. "Dat is wel een early warning-signaal dat dingen aan het veranderen zijn."

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11