artikel-thumbnail

16 oktober 2017

Danny Kind (ICreative): 'E-factureren ook zonder overheid aantrekkelijk'

Lange tijd heeft het er naar uitgezien dat e-factureren zou worden afgedwongen door wet- en regelgeving. Dat blijkt toch niet zo te zijn, althans voorlopig niet. Desondanks is het heel aantrekkelijk voor bedrijven om over te stappen op e-factureren, zegt Danny Kind, Senior Product Manager E-invoicing van ICreative. "Zeker als ze zich aan de geldende eisen voor factuurgegevens houden. Klant en leverancier profiteren dan allebei."

artikel-thumbnail

05 oktober 2017

Adaptive Insights zorgt voor transparantie bij Randstad Sourceright

Randstad Sourceright helpt organisaties bij complexe en uitdagende hr- en wervingsvraagstukken en is actief in meer dan 70 landen. De organisatie was op zoek naar een goede tool om op een geïntegreerde manier te kunnen rapporteren. Adaptive Insights van Solmate was de oplossing. "Solmate dacht met ons mee en binnen drie maanden was het systeem up-and-running", aldus Stef Leijdekkers, CFO van Randstad Sourceright.

artikel-thumbnail

21 september 2017

Nieuw IT-systeem? Leverancier vaak belangrijker dan keuze software

Het vervangen van IT-systemen en softwarepakketten levert voor veel bedrijven en organisaties problemen op. Kosten lopen uit de hand, deadlines worden niet gehaald of het nieuwe systeem doet niet wat het moet doen. 'Gemiste kansen en helemaal niet nodig' vindt Michel Hoeijmans. Hij is Senior Consultant Business IT bij Improven. Aan de hand van een voorbeeld uit zijn eigen beroepspraktijk legt hij uit hoe het anders kan.

artikel-thumbnail

11 juli 2017

5 trends en ontwikkelingen in e-invoicing

Op veel financiële afdelingen neemt het handmatig inboeken van facturen nog altijd een hoop tijd in beslag. In de accountancy is het 'inkloppen van facturen' zelfs een verdienmodel dat nog steeds in stand wordt gehouden. Maar langzaam komt er een verschuiving op gang. Bedrijven en overheden zien de positieve resultaten die met e-invoicing te behalen zijn en oriënteren zich op (verdere) automatisering. Welke andere trends en ontwikkelingen spelen er op het gebied van e-invoicing?

artikel-thumbnail

05 juli 2017

Machine learning, robotic accounting en UBL is prima team voor e-factureren

In de meest ultieme situatie komen verkoopfacturen geheel automatisch vanuit het boekhoudsysteem van de leverancier terecht in het boekhoudsysteem van de klant en wordt de factuur daar automatisch geboekt op de juiste rekeningen en betaalbaar gesteld. Uiteraard omgeven met de nodige, al dan niet automatische, controles, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat een factuur die betwist is automatisch voldaan wordt of een dat een spookfactuur in de administratie terecht komt, en erger, betaald wordt.

artikel-thumbnail

23 juni 2017

Trap er niet in! De verleidingstrucs van mooie, dirty dashboards

Het is een echte hype: dashboard-software om resultaten te visualiseren, zoals Power BI en QlikView. De drempels voor dergelijke 'self-service business intelligence' zijn ogenschijnlijk laag: beperkte instapkosten en in een paar klikken heb je fantastische grafieken en figuren gevuld met kpi's en andere bedrijfsinformatie. Maar pas op voor blinde liefde: onverwachte hoge kosten, fouten en teleurstellingen liggen op de loer.

artikel-thumbnail

14 juni 2017

"Opstap naar financial agility begint bij e-invoicing"

Basware ontwikkelt softwareoplossingen waarmee zij haar klanten faciliteert bij het verbeteren van hun cashflow door transactionele processen (zowel in- als extern) op elkaar laten aan te sluiten. Niet onbelangrijk voor het (inter)nationale bedrijfsleven dat zich anno 2017 kenmerkt door stevige concurrentie, strakke betaaltermijnen en continu veranderende leveringsvoorwaarden. Niclas Rosenlew, CFO van Basware dat wereldwijd meer dan 1.500 klanten telt: "E-invoicing en purchase to pay zijn de opstap naar financiële wendbaarheid."

artikel-thumbnail

06 juni 2017

Raymond Leggett, Axiom Software: "Spreadsheets omarmen in plaats van vervangen"

Moderne financiële leiders spelen een vitale rol in het opzetten en bijhouden van strategische prioriteiten binnen hun organisaties, en geven de toon aan voor initiatieven die technologie, risk management, acquisities en nieuwe activiteiten omvatten. Als gevolg daarvan is er een grote druk op de financiële leiders om niet alleen geaggregeerde maar ook organisatorische gegevens op te volgen en resultaten effectief te communiceren aan de stakeholders.

artikel-thumbnail

06 juni 2017

Zijn online identificatiemethodes 'de missing link' in digitalisering?

De afgelopen decennia zijn bedrijven steeds beter in staat om hun dienstverlening te digitaliseren. Bedrijven stappen over van het versturen van papieren contracten naar inloggen op 'mijn omgevingen' en het inrichten van mobiele apps. Wel blijkt het tot op heden lastig om processen te digitaliseren waarbij een handtekening nodig is van de klant. Het adequaat identificeren van de klant en de omstreden rechtsgeldigheid van een digitale handtekening vormen daarbij grote barrières.

artikel-thumbnail

30 maart 2017

Laura Blaauwendraad, Wessanen: "Je krijgt mensen alleen mee als ze zelf willen veranderen"

Een aantal jaar geleden zat Laura Blaauwendraad, Director Financial Planning & Analysis bij Wessanen, samen met een groep collega's uit het internationale finance team. De centrale vraag tijdens de meeting was hoe de ideale finance functie er bij het concern voor biologische voedingsproducten uit zou moeten zien. De conclusies waren dat financial reporting meer inzicht zou moeten leveren, flexibeler en dynamischer zou moeten zijn en meer aanpassingsvermogen zou moeten hebben, o.a. om de vele acquisities die Wessanen doet snel in de rapportagecyclus te kunnen integreren.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12