Finance en IT

artikel-thumbnail

14 juni 2017

"Opstap naar financial agility begint bij e-invoicing"

Basware ontwikkelt softwareoplossingen waarmee zij haar klanten faciliteert bij het verbeteren van hun cashflow door transactionele processen (zowel in- als extern) op elkaar laten aan te sluiten. Niet onbelangrijk voor het (inter)nationale bedrijfsleven dat zich anno 2017 kenmerkt door stevige concurrentie, strakke betaaltermijnen en continu veranderende leveringsvoorwaarden. Niclas Rosenlew, CFO van Basware dat wereldwijd meer dan 1.500 klanten telt: "E-invoicing en purchase to pay zijn de opstap naar financiële wendbaarheid."

artikel-thumbnail

06 juni 2017

Raymond Leggett, Axiom Software: "Spreadsheets omarmen in plaats van vervangen"

Moderne financiële leiders spelen een vitale rol in het opzetten en bijhouden van strategische prioriteiten binnen hun organisaties, en geven de toon aan voor initiatieven die technologie, risk management, acquisities en nieuwe activiteiten omvatten. Als gevolg daarvan is er een grote druk op de financiële leiders om niet alleen geaggregeerde maar ook organisatorische gegevens op te volgen en resultaten effectief te communiceren aan de stakeholders.

artikel-thumbnail

06 juni 2017

Zijn online identificatiemethodes 'de missing link' in digitalisering?

De afgelopen decennia zijn bedrijven steeds beter in staat om hun dienstverlening te digitaliseren. Bedrijven stappen over van het versturen van papieren contracten naar inloggen op 'mijn omgevingen' en het inrichten van mobiele apps. Wel blijkt het tot op heden lastig om processen te digitaliseren waarbij een handtekening nodig is van de klant. Het adequaat identificeren van de klant en de omstreden rechtsgeldigheid van een digitale handtekening vormen daarbij grote barrières.

artikel-thumbnail

30 maart 2017

Laura Blaauwendraad, Wessanen: "Je krijgt mensen alleen mee als ze zelf willen veranderen"

Een aantal jaar geleden zat Laura Blaauwendraad, Director Financial Planning & Analysis bij Wessanen, samen met een groep collega's uit het internationale finance team. De centrale vraag tijdens de meeting was hoe de ideale finance functie er bij het concern voor biologische voedingsproducten uit zou moeten zien. De conclusies waren dat financial reporting meer inzicht zou moeten leveren, flexibeler en dynamischer zou moeten zijn en meer aanpassingsvermogen zou moeten hebben, o.a. om de vele acquisities die Wessanen doet snel in de rapportagecyclus te kunnen integreren.

artikel-thumbnail

13 maart 2017

10 onmisbare productiviteitstools voor professionals

Productiviteit is een van de belangrijkste concurrerende factoren in de hedendaagse economie. Wie in dezelfde tijd meer voor elkaar krijgt is meer geld waard. Toch is er maar beperkt aandacht voor manieren waarop we onszelf effectiever kunnen laten werken, terwijl we in een maatschappij leven die continue prikkels oplevert die ons kunnen afleiden. Meer dan ooit is het behouden van focus op kerntaken, het hoofd leeg te houden om onze energie productief in te zetten, van belang.

artikel-thumbnail

28 februari 2017

Business Intelligence bij Schiphol Group: "Manager achter dashboard krijgen is proces van lange adem"

De rol die Business Intelligence speelt binnen bedrijven wordt steeds belangrijker. Dat mag geen nieuws meer heten, het is wel een ingrijpende ontwikkeling waarin veel bedrijven zoekende zijn naar de juiste organisatorische indeling en de meetbaarheid van succes. Ook voor Jeroen Frenken, manager Business Intelligence Competency Center bij Schiphol Group, blijft het een ontdekkingstocht.

artikel-thumbnail

03 februari 2017

ICT-beveiliging door meeste bedrijven uitbesteed

Bij 85 procent van de bedrijven met ten minste 10 werknemers was in 2015 sprake van werkzaamheden op het terrein van ICT-beveiliging. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om bescherming van data, het uitvoeren van beveiligingstests en het maken of onderhouden van beveiligingssoftware. Een kwart van de bedrijven liet deze werkzaamheden vooral doen door eigen personeel, drie kwart liet deze werkzaamheden voornamelijk door derden verzorgen.

artikel-thumbnail

28 december 2016

Te veel tijd gaat verloren aan documentgeneuzel om echt productief te worden

Een dag spenderen met je geliefden, de hele dag in de keuken staan voor een topgerecht of eindelijk dat hele seizoen van die favoriete serie kijken. Dat zijn slechts enkele voorbeelden van wat je op een dag zou kunnen doen, maar we kiezen er nog steeds voor om ons één dag per week bezig te houden met onnodig ingewikkelde documentprocessen. Het draait vaak nog om papier en dat kan dus anders. Nee, dat moet anders om werkelijk flexibel te kunnen werken. Waarom zijn traditionele documentprocessen funest voor werknemer én werkgever?

artikel-thumbnail

15 december 2016

Grenzen van big data en data-analyse

Hoewel de data-groei en de analyse-mogelijkheden van big data onbeperkt lijken zitten er voorlopig wel degelijk grenzen aan. Juist door de heterogeniteit en de hoeveelheid data, maar ook doordat mensen deze overvloed maar beperkt kunnen bevatten en gebruiken, ontstaan grenzen. Met een voorbeeld, waarin met een overvloedige hoeveelheid data geprobeerd wordt de verkoopprijs van afzonderlijke woningen te verklaren en de invloed van afzonderlijke eigenschappen op deze prijs te berekenen, wil ik dit laten zien. Hopelijk verklaart dit waarom data-projecten vastlopen zonder dat er van een schuldvraag sprake is.

artikel-thumbnail

14 december 2016

Uitdagingen van usage based businessmodellen

Een jaar geleden kondigde Yann Toutant, general manager van Econocom Nederland, het einde van het bezit aan. "In het kielzog van de digitale transformatie zullen bedrijven alleen maar meer 'als een dienst' gaan aanbieden aan hun klanten die daar om vragen. Maar bedrijven zijn zelf ook steeds minder geïnteresseerd in het bezit van apparatuur, net als fabrikanten", stelt Toutant. Daarmee komen we aan bij dé vraag die volgend jaar gaat spelen: "Wie neemt de rol van eigenaar op zich van het product?"

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12