Finance en IT

artikel-thumbnail

07 mei 2018

Kunstmatige intelligentie: 5 tips hoe u meer rendement op AI kunt behalen

Er wordt wel gezegd dat er rond 2020 computers zullen zijn die de kracht van het menselijke brein evenaren of zelfs overtreffen. Computersystemen kunnen nu al veel beter dan mensen grote hoeveelheden data tot zich nemen en hieraan inzichten te ontlenen. Denk alleen al aan de zoekmachine van Google, die zoekresultaten presenteert op basis van 'machine learning'. Maar ook middelgrote en kleine organisaties kunnen zelflerende en voorspellende systemen gebruiken. Ook uw organisatie kan profiteren van kunstmatige intelligentie. Hoe? Vijf aanbevelingen.

artikel-thumbnail

20 maart 2018

Heeft u ook genoeg van spreadsheetfouten?

Organisaties spenderen ontelbare uren per jaar aan het maken van gedetaileerde plannen, prognoses en rapporten. Het is daarbij ontzettend belangrijk dat de gebruikte informatie actueel en correct is en dat deze makkelijk kan worden aangepast als marktomstandigheden wijzigen. De meeste bedrijven gebruiken hiervoor echter meestal spreadsheets. Hoewel het een nuttige en populaire tool is, zijn spreadsheets weinig geschikt voor een organisatiebrede planning of performance management. Er treden vaak fouten op. Hoe groter de spreadsheet, hoe groter de kans dat een kleine fout grote gevolgen kan hebben en de organisatie kan blootstellen aan significante risico's.

artikel-thumbnail

12 december 2017

E-facturatie: vingeroefening voor verregaande automatisering

Dat vergaande automatisering de rol van de financiële professional en het financiële team zal beïnvloeden is u bekend. U hebt vast ook al nagedacht over welke veranderingen dit voor uw vakgebied tot gevolg zal hebben, of al heeft. Om u te helpen uw perspectief en toekomstvisie hierop verder te ontwikkelen en concrete stappen te zetten, lichten wij een klein (maar niet onbelangrijk) onderdeel van vergaande automatisering uit: system-2-system-facturatie.

artikel-thumbnail

16 oktober 2017

Danny Kind (ICreative): 'E-factureren ook zonder overheid aantrekkelijk'

Lange tijd heeft het er naar uitgezien dat e-factureren zou worden afgedwongen door wet- en regelgeving. Dat blijkt toch niet zo te zijn, althans voorlopig niet. Desondanks is het heel aantrekkelijk voor bedrijven om over te stappen op e-factureren, zegt Danny Kind, Senior Product Manager E-invoicing van ICreative. "Zeker als ze zich aan de geldende eisen voor factuurgegevens houden. Klant en leverancier profiteren dan allebei."

artikel-thumbnail

05 oktober 2017

Adaptive Insights zorgt voor transparantie bij Randstad Sourceright

Randstad Sourceright helpt organisaties bij complexe en uitdagende hr- en wervingsvraagstukken en is actief in meer dan 70 landen. De organisatie was op zoek naar een goede tool om op een geïntegreerde manier te kunnen rapporteren. Adaptive Insights van Solmate was de oplossing. "Solmate dacht met ons mee en binnen drie maanden was het systeem up-and-running", aldus Stef Leijdekkers, CFO van Randstad Sourceright.

artikel-thumbnail

21 september 2017

Nieuw IT-systeem? Leverancier vaak belangrijker dan keuze software

Het vervangen van IT-systemen en softwarepakketten levert voor veel bedrijven en organisaties problemen op. Kosten lopen uit de hand, deadlines worden niet gehaald of het nieuwe systeem doet niet wat het moet doen. 'Gemiste kansen en helemaal niet nodig' vindt Michel Hoeijmans. Hij is Senior Consultant Business IT bij Improven. Aan de hand van een voorbeeld uit zijn eigen beroepspraktijk legt hij uit hoe het anders kan.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12