M&A Webinar: WHOA

 FM Club Lidmaatschap, Expert Lidmaatschap, M&A Full Membership, Young Membership (t/m 35 jaar)

 Datum/tijdstip: 22 Sep 2020 11:00

 Locatie: Webinar

Op dinsdag 22 september om 11.00 organiseert de M&A Community haar volgende webinar over de WHOA – een nieuw herstructureringsinstrument voor ondernemingen in zwaar weer.

De Tweede Kamer heeft op 26 mei 2020 ingestemd met de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (de WHOA). De WHOA biedt een nieuw herstructureringsinstrument voor ondernemingen die door een te zware schuldenlast ten onder dreigen te gaan maar nog wel over levensvatbare bedrijfsactiviteiten beschikken. Door de huidige Corona-pandemie wordt verwacht dat veel bedrijven in ernstige (financiële) problemen zullen komen, hierdoor is er op een versnelde invoering van deze wet aangedrongen en zal de WHOA in Q4 2020 in werking treden.

Een onderneming in zwaar weer kan met de inwerkingtreding van de WHOA haar schuldeisers een akkoord aanbieden, waarover wordt gestemd in klassen (groepen van schuldeisers). Anders dan onder het huidige recht kan met de WHOA, ook als er sprake is van tegenstemmende klassen en het akkoord niet unaniem wordt gesteund, het akkoord door de rechter alsnog worden gehomologeerd als aan bepaalde voorwaarden is voldaan. Tijdens het webinar zal onder meer aandacht worden besteed aan het juridische kader en aan welke vereisten voldaan moet zijn om voor een WHOA-akkoord voor homologatie in aanmerking te laten komen.


Meld u als Full Member onderaan deze pagina aan. Bent u geen Full Member deze webinar is ook toegankelijk voor Online Members van de M&A Community, meld u dan hier aan.


Programma


11.00 Welkom
11.05 Webinar: ‘WHOA – een nieuw herstructureringsinstrument voor ondernemingen in zwaar weer’.
11.25 Q&A via chat
12.00 Einde M&A Webinar


Sprekers 

 


Partners