Toegankelijk voor: FM.nl Lidmaatschap

Datum/tijdstip: 10 december 2021 om 11.00 uur

Locatie: Online

Investering: Kosteloos

Waardebepaling: Wat is de echte winst van een bedrijf?

We zijn uitstekend in het tellen van geld, vermogen en bezit. Maar hoe goed zijn we in het kijken naar waarde? Niet alleen voor aandeelhouders, maar voor álle belanghebbenden nu en in de toekomst? Wat is de waarde van schoon drinkwater, een leefbaar klimaat, goede arbeidsomstandigheden?

De realiteit is dat we het steeds belangrijker vinden om voorbij het financiële te kijken, maar de taal niet spreken. We zijn waarde-analfabeet. Tijdens CFO Studio beantwoorden wij samen met Lodewijk Lockefeer, Michel Scholte en Bart van Praag de volgende vragen:

  • Hoe kan je als CFO helpen om de eenzijdige focus op groei te doorbreken?
  • Wat is de echte winst van een bedrijf?
  • Hoe zorg je ervoor dat de welvaart voor iedereen groeit?
  • En hoe bereken je deze welwaart als CFO?

Sprekers


Lodewijk Lockefeer is momenteel CFO bij Royal Zeelandia Group. Voordat hij hier in dienst trad, werkte hij 17 jaar bij Heineken als Regional Finance Director voor Heineken Europe, Finance Director voor Heineken Italy (Milaan), Business Control Director op groepsniveau (Amsterdam) en CFO in Indonesië (Jakarta). Voor zijn tijd bij Heineken werkte Lodewijk bij AkzoNobel en KPN Qwest. In 2019 werd hij lid van het Curatorium voor het EMFC-programma aan de Universiteit van Amsterdam.

Michel Scholte is sinds 2012 directeur en medeoprichter van True Price. Hij is begin 2021 verkozen tot Minister van de Nieuwe Economie. Hij heeft ruime ervaring met het toepassen van True Pricing in het bedrijfsleven. Bovendien is hij lid van de think-tank Worldconnectors en alumnus van het World Economic Forum Global Shapers-netwerk. Bovendien heeft verschillende adviesfuncties op het gebied van impactmeting en impactwaardering. 

Bart van Praag is General Manager (GM) voor de regio Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van Workiva. Als GM is hij verantwoordelijk voor de uitbouw en versnelde groei van Workiva's EMEA-activiteiten. Hij brengt strategische go-to-market, technologieverkoop en bedrijfsontwikkelingsexpertise in om Workiva te helpen uitbreiden naar bestaande en nieuwe markten in EMEA.


Programma


11.00  Start webinar
12.00  Einde Webinar


Registreer hier