CFO Studio | Internationaal ondernemen

Datum/tijdstip: 23 maart 2023 09:00

Locatie: Online Webinar

 

CFO Studio: Internationaal ondernemen: met welke aansprakelijkheidsrisico’s krijg je te maken

​​​Risicomanagement, één van de vele verantwoordelijkheden van de CFO. Als bestuurder wil je weten met welke aansprakelijkheidsrisico’s je als organisatie en vanuit je eigen bestuurdersrol te maken hebt. En hoe je deze het beste kunt beperken. Zorgvuldig opgebouwde waarde van het bedrijf en je status als bestuurder wil je niet verliezen.

Wanneer de organisatie op internationaal niveau onderneemt groeien deze risico’s en de complexiteit exponentieel door wetgeving, governance en cultuurverschillen. Hoe hou je als CFO grip op de zaak?

In aanloop naar FM Dag 2023 met het thema Focus on Value bespreken we dit thema tijdens een nieuwe CFO Studio, met onder andere de volgende vraagstukken:

– Wat zijn de bestuurdersaansprakelijkheidsrisico’s en daarbij behorende verantwoordelijkheden?
– Wat zijn de bedrijfsaansprakelijkheidsrisico’s op internationaal niveau?
– Welke maatregelen kun je treffen om de controle te behouden?
– Hoe ga je om met veranderende wetgeving en de gevolgen hiervan?
– Welke verzekeringsaspecten zijn van belang bij internationaal ondernemen?

Meld je kosteloos aan voor het CFO Studio Webinar op 23 maart 2023 

 

 


Sprekers

Leendert van Reeuwijk is sinds 2015 CFO van African Fabrics Holding – Vlisco Group. Vanuit die rol weet hij als geen ander wat er komt kijken bij internationale waardeketens. De inkoop van grondstoffen uit overwegend China, Pakistan en India. Deze gaan naar de fabrieken in Helmond (Nederland), Abidjan (Ivoorkust) en Tema (Ghana). En het verschepen van gereed product van de fabriek in Helmond naar de verschillende Afrikaanse verkoopmaatschappijen. Daar moet het product weer binnen Afrika worden getransporteerd. Ook de sterk groeiende E-commerce stroom, met name vanuit Nederland richting de USA, Australië en Canada, neemt nieuwe uitdagingen met zich mee.

Chris Honig LL.M, Directeur Broking bij VLC & Partners, is verantwoordelijk voor de inkoop van schadeverzekeringen voor groot zakelijke risico’s waaronder cyber, brand, transport en aansprakelijkheid. Met zijn expertise helpt hij VLC & Partners en zijn klanten op het gebied van complexe risicovraagstukken alsmede met het vormgeven van hun (internationale) verzekeringsprogramma’s waaronder bedrijfs- en bestuurdersaansprakelijkheid.

 

 

Presentatie
Amber Overbosch | Sijthoff Media

Duur
1 uur