Jeppe Kleyngeld

Hier komt binnenkort een (korte) biografie en een foto deze auteur.

Artikelen van Jeppe Kleyngeld

artikel-thumbnail

25 maart 2015

Genomineerd Credit Management Award 2015: Richard van Sintemaartensdijk, SCA Hygiene Products

Toen hij er acht jaar geleden begon, viel er op het gebied van creditmanagement nog veel te pionieren bij SCA, de Zweedse producent van duurzame personal care, tissue en bosproducten. Een kolfje naar de hand van Richard van Sintemaartensdijk die inmiddels in de lead is van het order to cash proces van heel centraal Europa. Hij vindt het nog altijd een kick om in moeilijke landen betalingen binnen te krijgen. 'Ik ben dan net een sales man die een grote deal sluit.'

artikel-thumbnail

25 maart 2015

Genomineerd Credit Management Award 2015: Sander van der Meijden, Hill-Rom

Sander van der Meijden, Senior Accountant bij Hill-Rom, een internationale verkoper en verhuurder van medische apparatuur vind het een kick om samen met zijn collega de DSO omlaag te krijgen middels het collecteren van oudere posten. Het bedrijf kende voorheen feitelijk geen credit management. Van der Meijden wist het onderwerp op de agenda te krijgen, en werkt sindsdien aan het verder professionaliseren van het vakgebied binnen Hill-Rom.

artikel-thumbnail

25 maart 2015

Genomineerd Credit Management Award 2015: Jeannette Klok-Hummel, Ziggo

Jeannette Klok-Hummel is een bijzonder gepassioneerd credit professional die voortdurend nieuwe kansen ziet voor vooruitgang. Bij Ziggo Zakelijk hebben haar inspanningen geleid tot bijzondere verbeteringen. 'Natuurlijk is het doel facturen sneller betaald te krijgen, maar dan wel in combinatie met klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en het verbeteren van efficiency: in feite een win-win situatie voor de klant, medewerkers en Ziggo', aldus de Manager Billing & Collections.

artikel-thumbnail

05 februari 2015

Credit Management anno 2015: 'Laat geen kansen liggen om zo snel mogelijk te incasseren'

In de rubriek 'Marktvisie' praten we met de belangrijkste Nederlandse dienstverleners binnen financieel management. Deze keer creditmanagement dienstverlener Vesting Finance. Wat voor trends en ontwikkelingen ziet Vesting Finance in het creditmanagement vakgebied en hoe kunnen ondernemingen daarop inspelen? Een gesprek met algemeen directeur Willem Bommeljé en commercieel directeur Mattijs Manders.

artikel-thumbnail

05 januari 2015

Geert-Jan Waasdorp (Intelligence Group): 'Grootste massaontslag ooit komt eraan in 2015'

Op zijn LinkedIn-profiel wordt hij wel de Wikipedia van de arbeidsmarkt genoemd. En inderdaad heeft Geert-Jan Waasdorp (CEO Intelligence Group) een antwoord paraat op alle mogelijke arbeidsmarkt gerelateerde vragen. Maar hij heeft daarnaast ook een sterke persoonlijke visie op ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en in de samenleving. 'Uitholling van de middenklasse is het grootste risico van onze maatschappij.'

artikel-thumbnail

28 oktober 2014

Risk Management - de cruciale do's en don'ts

Het managen van risico's is van evident belang voor het behalen van je bedrijfsdoelstellingen en de uitvoering van je strategie. Vele onverwachte gebeurtenissen of uitglijders bij bedrijven tonen aan dat het systematisch omgaan met risico's een must is voor bedrijven. Maar heeft uw organisatie een cultuur waarin hier systematische aandacht aan wordt besteedt? Dat is namelijk een essentiële randvoorwaarde. Wanneer dit voor elkaar is kunt u aan de slag met het beheersbaar maken van uw grootste risico's.

artikel-thumbnail

27 oktober 2014

John van Mook, Desso: 'De circulaire economie zit in onze haarvaten'

Producent van tapijt en tapijttegels Desso - sinds 2011 in eigendom van Bencis Capital Management - heeft in korte tijd een enorme verandering doorgemaakt. Van ietwat stoffig bedrijf naar toonaangevende trendsetter, internationaal geroemd om zijn innovatie en baanbrekende duurzaamheidsinitiatieven. Wat draagt de financiële functie bij aan dit succes? Een gesprek met John van Mook (Group Sales & Marketing Controller) die sinds 2003 in dienst is van Desso.

artikel-thumbnail

16 september 2014

9 fiscale plannen van Prinsjesdag 2014

Op dinsdag 16 september - de derde dinsdag in september en daarmee Prinsjesdag - sprak Koning Willem-Alexander zich in de troonrede uit over vrijheid, veiligheid en welvaart. Dit deed hij in de Ridderzaal op het Binnenhof te Den Haag. Ook werden de Prinsjesdagstukken gepubliceerd. Deze bestaan uit de rijksbegroting, het Belastingplan en het wetsvoorstel Overige fiscale maatregelen. Wat zijn de belangrijkste fiscale plannen van het kabinet?

artikel-thumbnail

11 september 2014

Corporate Growth Summit 2014: Ruim 230 topondernemers en financiers delen knowhow over groei

Tijdens het Corporate Growth Summit op woensdag 10 september hebben ruim 230 bezoekers alle relevante trends en ontwikkelingen in Corporate Growth ontdekt. 16 panelleden uit de top van de Nederlandse economie verdeelden zich over meerdere interactieve panels en deelden hun kennis, ervaringen en visies. Welke sectoren bieden de meeste kansen? Welke strategieën werken het beste? Welke valkuilen wilt u vermijden?

artikel-thumbnail

06 augustus 2014

Alexander Schellekens (VP Finance, DSM Food Specialties): 'Het draait allemaal om de implementatie'

De business helpen de juiste strategische keuzes te maken, zorgen voor een snelle implementatie, en de voortgang nauwlettend volgen. Dat is de taak van Alexander Schellekens, VP Finance bij DSM Food Specialties. Om deze kerntaak zo goed mogelijk uit te voeren heeft Schellekens de nodige wijzigingen in de finance organisatie doorgevoerd. Het team dat er nu zit is klaar om optimaal bij te dragen aan de missie van DSM Food Specialties om sneller te groeien dan de markt.

artikel-thumbnail

16 mei 2014

Betalen met een glimlach. Leidt centraal stellen klant tot beter betaalgedrag?

Succesvolle organisaties van de toekomst zijn de organisaties die niet alleen klantgericht werken, maar ook klantgedreven zijn! Maar hoe pas je dit toe binnen de afdeling collections? In een interactieve sessie tijdens het Jaarcongres Credit Management, gefaciliteerd door Certin, zocht een groep credit managers antwoord op de vraag: Leidt uitstekende klanttevredenheid tot beter betaalgedrag en omzetgroei in de toekomst? En hoe maak je dit meetbaar?

artikel-thumbnail

07 maart 2014

Genomineerd Credit Management Award 2014: Frank Gensen RCP, Credit Manager bij Koninklijke Rotra Forwarding

Het bewaken van marges en inperken van risico's in de transport en logistieke sector is een zeer uitdagende klus, die Frank Gensen sinds 2008 met veel passie uitvoert bij Koninklijke Rotra Forwarding. Gensen werkte aan verschillende verbetertrajecten, waaronder een complex segmentatiemodel, waarmee hij de financiële en commerciële ontwikkelingen van klanten op de voet kan volgen.

artikel-thumbnail

07 maart 2014

Genomineerd Credit Management Award 2014: Henk Dijk, Manager Woonadministratie bij Stichting Nijestee

De crisis heeft keihard huisgehouden in de markt van sociale huurwoningen, waarin Stichting Nijestee in de stad Groningen hofleverancier is. Toch is Manager Woonadministratie Henk Dijk er met zijn team in geslaagd een lagere huurachterstand, minder afschrijvingen, minder gerechtsdeurwaarderdossiers en een stabilisatie van het aantal ontruimingen te realiseren, zonder een compromis te doen aan de maatschappelijke kerndoelstellingen van de huisvester.

artikel-thumbnail

07 maart 2014

Genomineerd Credit Management Award 2014: Gerrie Kolen, Teamleider SSC F&A, Debiteuren, crediteuren, bankverwerking bij Audax Diensten

In de krimpende boeken- en tijdschriftenmarkt waar uitgeversconcern Audax zich in bevindt, is grip op de debiteuren- en crediteurenprocessen cruciaal voor succes. Gerrie Kolen heeft creditmanagement op de kaart gezet door een shared service center op te zetten voor de cashafdelingen van de diverse werkmaatschappijen, en door systemen en processen zo te standaardiseren en automatiseren dat er één manier van werken is ontstaan. Het bijzondere aan het opzetten van het shared service center is dat het veel diverse branches betreft. Van uitgeverij tot de verkoop aan consumenten en abonnees.

artikel-thumbnail

07 maart 2014

5 best practices in creditmanagement - Genomineerden Credit Management Award 2014

In dit overzicht vindt u de vijf inspirerende best practices die in 2014 zijn genomineerd voor de Credit Management Award, en die aantonen hoe u in verschillende branches succesvol creditmanagement kunt realiseren. Met gedenkwaardige anekdotes, concrete tips en bruikbare inzichten zijn deze vijf cases de ultieme inspiratiebron voor diegenen die het creditmanagement binnen hun organisatie verder willen professionaliseren.

artikel-thumbnail

25 februari 2014

Genomineerd Controller of the Year Award 2014: Mark Mollen, TMC Group

De ambitieuze en ondernemende controller Mark Mollen heeft hard aan de weg getimmerd bij technisch detacheerder TMC. Met een lean en gedreven financieel team zit hij bovenop de snel groeiende business. Met een adequate inrichting van de dataroom onder hoge tijdsdruk en het overtuigen van veel adviseurs heeft hij bijgedragen aan de succesvolle verkoop van TMC aan Gilde. Verder heeft hij met de implementatie van een nieuwe tijdschrijfapplicatie meer grip gekregen op één van de belangrijkste processen en is er betere en snellere managementinformatie.

artikel-thumbnail

25 februari 2014

Genomineerd Controller of the Year Award 2014: Roy Verhoeven, Vanderlande Industries

Als manager van de Group Finance & Control department draagt Roy Verhoeven bij aan het verwezenlijken van de strategie van Vanderlande Industries: profitable growth. Daartoe heeft hij zowel in het verleden als ook recentelijk een grote rol vervuld in 'Project One'. Het doel van dit wereldwijde project is om te komen tot een uniforme en efficiënte manier van werken, wat nodig is om groei en continue verbetering zeker te stellen. De beste blijven!

artikel-thumbnail

12 februari 2014

7 vragen aan Martin van der Hoek (Voorzitter VVCM): 'Credit manager heeft lange termijn visie nodig'

Op de Algemene Ledenvergadering van december 2013 is Martin van der Hoek benoemd tot nieuwe voorzitter van de VVCM (Vereniging Voor Credit Management). Hij is de opvolger van bestuurssecretaris Joop Tromp die, na het aftreden van Peter Meefout eerder dit jaar, de voorzittersfunctie tijdelijk waarnam. Wat is de visie van de nieuwe voorzitter op het vakgebied en op het thema van het Jaarcongres Credit management 2014: 'Creating Growth'?

artikel-thumbnail

21 januari 2014

Aangescherpte criteria CFO Awards in 2014: "Onderscheidde CFO moet echte change agent zijn"

Op 5 juni 2014 vindt CFO Day 2014 plaats in Hotels van Oranje in Noordwijk aan Zee. Ook dit jaar zal de CFO Community weer één of twee CFO's, die een bijzondere prestatie hebben geleverd, onderscheiden met een felbegeerde CFO Award. Om de kwaliteit waar de award voor staat te blijven waarborgen, heeft de jury zich onlangs gebogen over de awardprocedure en enkele belangrijke verbeteringen doorgevoerd. Wat houden deze in? Een gesprek met juryvoorzitter Tjero Zomer.

artikel-thumbnail

07 januari 2014

Een kopje koffie met Erik Boon (coach/trainer): 'Op zoek naar het gedrags- en drijfverenprofiel van de succesvolle business controller'

Behalve finance professional - momenteel voert hij een opdracht bij Unilever uit - is Erik Boon ook al acht jaar coach en trainer van finance professionals. Hij richt zich daarbij vooral op het ontwikkelen van soft skills, want - zo merkt hij - daar valt bij veel finance professionals nog wel wat aan te verbeteren. Vanuit zijn coachingpraktijk verricht hij samen met Cees van Schaik momenteel onderzoek naar het profiel van de ideale businesspartner.

artikel-thumbnail

05 december 2013

Financieel leiderschap in de Big Society

Financieel leiderschap in turbulente tijden vraagt om visie op de toekomst en visie op de maatschappelijke meerwaarde van organisaties daarin. Bovendien wordt van elke CFO verwacht dat hij zijn mensen als professionals inspireert, aanstuurt, begeleidt en faciliteert. In een rondetafeldiscussie tijdens het Jaarcongres Public Finance bespreekt ConQuaestor met publieke financiële leiders de inzichten, dilemma's en uitdagingen die voor hen liggen en wat dat voor hun rol betekent.

artikel-thumbnail

28 november 2013

Informatietechnologie is drijfveer tot verandering

De kentering die informatietechnologie momenteel teweegbrengt doet niet onder voor de paradigmashift die werd veroorzaakt door de industriële revolutie. Voor bedrijven is aanpassen een kwestie van 'do or die'. Wat betekent dit voor de CFO? Volgens Erik Heil en Wim Verheij van Centric zal de financiële functie de impact van de ICT-trends op de kostenstructuur, de strategie en het verdienmodel van de onderneming zorgvuldig moeten doorgronden om deze ommekeer succesvol te doorstaan.

Lees meer: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10