CNV: door tijdens rouw te snel weer te gaan werken, belandt 1 op 10 werkenden in burn-out.

Een op de tien werkenden die een dierbare verliest, loopt door de combinatie van werken en rouw tegen een burn-out aan. Dat blijkt uit onderzoek van CNV onder 1.100 werkenden. Uit de resultaten blijkt dat 44 procent de afgelopen tien jaar te maken kreeg met verlies van een dierbare en daardoor meerdere dagen niet kon werken. Een derde van de respondenten meldde zich kort ziek, bijna een tiende deed dat voor langere tijd. Meer dan een kwart geeft aan te snel weer aan het werk te zijn gegaan.

Ruim een vijfde zegt te weinig ondersteuning van zijn of haar werkgever te hebben gehad om het werk weer goed op te pakken. De helft van de rouwende werkenden vindt dat de bestaande regelingen voor rouwverlof ontoereikend zijn. De helft steunt een flexibel opneembaar rouwverlof van zo'n twee weken, aldus CNV.

Voordelig effectiever in reporting

Steek je veel tijd in het produceren en lezen van rapportages, budgetteren en forecasten? Volg dan de Leergang Reporting en ontvang 32% korting. In 3 dagen leer je effectiever rapporteren, sneller en beter forecasten en neem je adequate beslissingen op basis van de belangrijkste business drivers.

Bekijk het programma

(bron: ANP)