Tweederde MKB bekommert zich weinig om cyberveiligheid, ondanks dat de helft werd aangevallen.

Meer dan de helft van het MKB denkt dat zijn onderneming geen interessant doelwit is voor digitale dreigingen, volgens het gisteren gepubliceerde onderzoek van Allianz. Toch was een op de vijf het afgelopen jaar het doelwit van een cyberaanval, waarvan bijna de helft meerdere keren.

Interessant genoeg komt het percentage bedrijven dat zich veilig waant exact overeen met het percentage bedrijven dat denkt voldoende maatregelen te hebben getroffen om het bedrijf te beschermen tegen een cyberaanval: 53 procent.

Tweederde van de bedrijven laat het aan de medewerkers zelf over om uit te zoeken of en hoe er gevaar dreigt. Desondanks vindt 40 procent dat ze onvoldoende bewust zijn van de mogelijke gevolgen van een cyberaanval voor het bedrijf. Bent u hack-proof?

Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van accountantscontrole

De kwaliteit van de werkzaamheden van mkb-accountants wordt streng beoordeeld en budgetten staan onder druk. Ook klantgerichtheid en het leveren van toegevoegde waarde blijven van groot belang. Update tijdens de leergang Audit in het mkb je kennis en vaardigheden en voldoe aan actuele kwaliteitseisen.

Bekijk het programma

(bron: Allianz)