Steeds meer bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk nemen de wijk naar Nederland.

Bijna honderd Britse bedrijven hebben voor een verhuizing naar Nederland gekozen, of hebben hier een kantoor geopend. Ze vrezen het naderende vertrek van de Britten uit de Europese Unie, en al helemaal een wanordelijke Brexit zonder goede afspraken. Dat meldt de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Nog eens ongeveer 325 denken erover om de Noordzee over te steken, meldt het

Nederland trekt vooral bedrijven uit de financiële sector, ICT, media en marketing en biotechnologie. Zij kiezen voor ons land omdat ze bijvoorbeeld een bankvergunning of uitzendrechten in de Europese Unie nodig hebben. Afgelopen jaar besloten onder meer het Amerikaanse handelshuis CBOE en de Japanse bank Norinchukin neer te strijken in Amsterdam.

Wat is de waarde van een bedrijf?

Krijg jij wel genoeg geld voor de aandelen van jouw bedrijf bij verkoop? Hoe weet je dat je als koper niet teveel betaalt? De cursus Business Valuation geeft praktische antwoorden op deze en andere vragen als: hoe bereken je de juiste waarde van een bedrijf en hoe overtuig je anderen ervan dat dit de juiste prijs is? 

Bekijk het programma

(bron: ANP)