Ron Hemmer gehonoreerd met Financial Innovator Award

Tijdens het Jaarcongres Finance Transformation op 12 november 2015 in de Fabrique te Maarssen is Ron Hemmer (CFO van Hunkemöller International) onderscheiden met de Financial Innovator Award.
– Lees hier het verslag van het Jaarcongres Finance Transformation 2015
– Bekijk hier alle foto’s het Jaarcongres Finance Transformation 2015
– Lees de verslagen van de CFO Familiebedrijven Award en Financial Innovator Award winnaars: Luuk van der Pal (Enza Zaden) en Ron Hemmer (Hunkemöller International)

De award is een gezamenlijk initiatief van de CFO Community en adviesorganisatie ConQuaestor/Grant Thornton en is bedoeld om CFO’s te inspireren uitdagingen aan te gaan nu veel ondernemingen worstelen met de vraag wat hun nieuwe verdienmodel gaat worden en wat ze moeten doen om hun organisatie hierbij aan te passen. 

De jury heeft Ron Hemmer verkozen tot winnaar om drie redenen:
Tonen van lef
Hemmer is reeds sinds 2001 werkzaam bij Hunkemöller International. Daarmee is Hemmer een constante factor in een organisatie die door grote veranderingen is gegaan de afgelopen jaren. Zo is het bedrijf twee keer van eigenaar veranderd. In de periode dat Hemmer aan het roer heeft gestaan als CFO heeft Hunkemöller zich ontwikkeld van wat stoffig merk uit de Maxeda-stal tot aan een hip, modieus en internationaal brand dat zowel online als offline leidend is in zijn branche. Hemmer is een CFO die duidelijk lef heeft getoond om de benodigde veranderingen snel door te voeren. Daarbij is hij gepassioneerd en gedreven te werk gegaan en niet bang geweest om de boel flink op te schudden wanneer nodig. Dat Hunkemöller nu koploper is in omni-channel is voor een belangrijk deel te wijden aan Hemmer’s lef en vastberadenheid.
Leiding geven binnen verandering
Al meer dan tien jaar heeft Hunkemöller in Ron Hemmer een ondernemende CFO die de business door en door kent. In de transformatie van het bedrijf heeft Hemmer als CFO en als lid van de internationale directie de strategie helpen vorm te geven. Vanuit financieel management heeft hij de organisatie daarbij kunnen behoeden voor misstappen. Zijn ondernemende natuur en vermogen om buiten de traditionele grenzen van de finance functie heen te kijken, komen bij Hunkemöller goed tot hun recht. Hemmer heeft behalve finance ook de internationale expansie en franchise voor zijn rekening genomen. Tot voor kort deed hij daar ook nog supply chain bij. Vooral kenmerkend aan zijn stijl is de manier waarop hij de business voortdurend uitdaagt in het zo snel en radicaal mogelijk aanpassen van Hunkemöller aan het snel veranderende landschap waarin de onderneming zich begeeft. In de hyper competitieve en snel veranderende markt voor mode retail is een challenging business partner als Hemmer onontbeerlijk. 
Innovatie binnen finance
De jury was bijzonder onder indruk over de manier waarop Hemmer de business inzichten verschaft. Iedere manager binnen het bedrijf heeft real-time toegang tot uiterst relevante en dynamische stuurinformatie via de iPad, dat ze in staat stelt zo snel mogelijk de beste beslissingen te kunnen nemen. In een markt die zo snel beweegt als de mode-retail, is deze stuurinformatie cruciaal. De jury noemt de manier waarop Hemmer de informatievoorziening bij Hunkemöller heeft ingericht een “zeer innovatief voorbeeld voor elke nederlandse financial en elk bedrijf.” 
Proces
Na een selectieproces met input vanuit de CFO Community en ConQuaestor/Grant Thornton is er een longlist met potentieel te nomineren CFO’s tot stand gekomen. De jury heeft van deze long list een short list gemaakt met vijf  genomineerde CFO’s voor de Financial Innovator Award: 
– Marielle Vogt Claessens, Financieel Directeur van de TU Delft
– Freddy Dijkman, Financieel Directeur van T-Mobile Nederland
– Dirk-Jan de Bruijn, CFO van Thales Nederland
– Ron Hemmer, CFO van Hunkemöller International
– Ron Kevenaar, CFO van ThiemeMeulenhoff
De afgelopen periode hebben de vijf genomineerde CFO’s zich gepresenteerd aan de jury. Op basis van deze presentaties en door CFO Magazine verschafte achtergronden is de jury tot de winnaar gekomen. 
Jury
De jury van de Financial Innovator Award bestaat uit: 
– Henk van Dalen, voormalig CFO van DSM en Vimpelcom
– Claudia Mennen-Vermeule, CFO van Brand Loyalty
– Loek Meijers, partner bij ConQuaestor/Grant Thornton
– Marc van Gelder, voormalig CEO van Mediq en thans commissaris bij diverse ondernemingen
De Financial Innovator Award is onderdeel van het Jaarcongres Finance Transformation.
 
 
VLNR: Loek Meijers, Ron Hemmer, Marielle Vogt Claessens, Claudia Mennen-Vermeule, Ron Kevenaar en Kevin Mottard

_________________________________________________________________________    
Interessant voor u als Executive Financial:  

1. Save the Date in 2016 
In 2016 vindt het Jaarcongres Finance Transformation plaats op 10 november en CFO Day op 1 juni. Noteer deze data alvast in uw agenda. Wij hopen u volgend jaar te verwelkomen. Wilt u als partner betrokken zijn bij het congres? Neem dan contact op met Tim Bosman via 020 639 0008 of tbosman@alexvangroningen.nl.

2. Word lid van de CFO Association 
Wilt u volgend jaar aanwezig zijn bij Jaarcongres Finance Transformation en bij de vele andere inspirerende bijeenkomsten voor CFO’s en FD’s? Word dan nu lid van de CFO Association, dé exclusieve community van CFO’s en FD’s in Nederland. Als lid bent u welkom tijdens de exclusieve netwerkevenementen en de congressen Finance Transformation en CFO Day. Topevenementen vol inspiratie, interactie, knowhow, hoog niveau aan hospitality en netwerken met collega CFO’s en FD’s. Tevens ontvangt u jaarlijks 4 keer CFO Magazine. Meld u hier aan.

3. Interessante opleidingen voor u en uw collega’s:
– Denk als een Startup: Finance als Innovation enabler. 
– Volg dé Leiderschapstraining voor Financials: Effectief Leiderschap in 4 dagen.
– Voorkom financiële missers en creëer waarde. Volg de driedaagse training 
Financiële Analyse.
– Groei in uw rol als strategisch partner. Volg de vijfdaagse 
Masterclass Strategisch Financieel Management.
– Integreer risicomanagement in uw organisatie. Volg de vijfdaagse Opleiding Risicomanagement.


Gerelateerde artikelen