Anaplan haalt negentig miljoen dollar op in investeringsronde

Anaplan, het bedrijf dat een cloudgebaseerd planningsplatform levert, heeft in een financieringsronde negentig miljoen dollar opgehaald.

Premji Invest leidde de ronde en werd daarin ondersteund door Baillie Gifford, Founders Circle Capital, Harmony Partners en bestaande investeerders van Anaplan*. Anaplan benoemt ook James Budge als nieuwe Chief Financial Officer. Budge werkte als CFP en COO bij Genesys en Rovi.
Anaplan zet de financiering in om in te spelen op een groeiende wereldwijde vraag naar zijn op cloudtechnologie gebaseerde businessplannings- en modeleerplatform.
“Premji Invest is enthousiast over het leiding geven aan deze investeringsronde, omdat we wereldwijd een brede groep van bedrijven hebben gezien, die hun bedrijfsvoering transformeerden met behulp van Anaplans flexibele plannings- en modeleerplatform”, zegt Sandesh Patnam, partner bij Premji Invest. “Anaplan is een game changer, omdat het bedrijven helpt om processen niet alleen te versnellen en te vereenvoudigen, maar ook om de manier fundamenteel te veranderen, waarop mensen werken en besluiten nemen.”
                                                                                                                
Anaplan benoemt James Budge tot CFO. Budge heeft meer dan twintig jaar ervaring in managementfuncties in Silicon Valley bij beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven. Hij was bij Genesys wereldwijd verantwoordelijk voor financiën, corporate development, juridische zaken, HR en IT. “Gezien het enorme momentum van het bedrijf op dit moment, ben ik erg blij om bij Anaplan bij te dragen aan de continue groei”, zegt James Budge.
Fred Laluyaux, bestuursvoorzitter en CEO van Anaplan: “Wij heten onze nieuwe investeerders en James Budge van harte welkom bij ons bedrijf. Wij beschikken met James en zijn uitstekende ervaring over een uitmuntende financieel manager die ons team naar verdere groei kan leiden.”
Anaplan heeft zich ontwikkeld als de wereldwijde voorloper in op cloudtechnologie gebaseerde, bedrijfsbrede planning en modelering. Het is een van de snelst groeiende SaaS-bedrijven van de afgelopen jaren. Laluyaux legt uit waarom de vraag sterk toeneemt: “Wij spreken elke dag leidinggevenden die aangeven hoe belangrijk het is om strategische en tactische beslissingen te nemen op basis van cijfers. Zij zijn echter aangewezen op technologieën die dertig jaar of nog langer geleden zijn ontwikkeld. Dat was in een periode waarin de uitdagingen van nu geen rol speelden. Zij gebruiken Anaplan in elk bedrijfsonderdeel – financiën, sales, marketing, HR, supply chain, operations en IT –, omdat het platform en de apps van Anaplan een totaal nieuwe benadering bieden voor het plannen en uitvoeren van businessplannen, het simuleren van veranderingen en het snel corrigeren van de bedrijfsvoering.”
Allen & Company LLC trad op als financieel adviseur van Anaplan bij deze meest recente financieringsronde.
 
Over Anaplan
Anaplan is de enterprise planning cloud company. Anaplan integreert een ongeëvenaarde plannings- en modelleerengine, samenwerking in de cloud en een eenvoudige interface voor zakelijke gebruikers. Klanten van Anaplan krijgen via de Anaplan App Hub de beschikking over honderd kant-en-klare planningsapps of kunnen eenvoudig hun eigen apps maken. Anaplan is een niet-beursgenoteerde onderneming die naast het hoofdkantoor in San Francisco, Californië (VS), ook wereldwijde vestigingen heeft op vier continenten. 
Ga voor meer informatie naar anaplan.com

Gerelateerde artikelen