3i investeert 200 miljoen euro in Hans Anders

3i Group plc ('3i') heeft bekend gemaakt 200 miljoen euro te investeren in Hans Anders, een toonaangevende optiek- en audioketen in de Benelux.

3i verwacht dat Hans Anders zal profiteren van duurzame groei, door onder andere een vergrijzende bevolking en een toenemende verschuiving van consumenten naar het ‘value-for-money’ segment. 3i is een van de prominentste investeerders in dit segment, onder andere vanwege haar bestaande investeringen in Action, de snelgroeiende internationale discountretailer, en Basic-Fit, de grootste fitnessketen in Europa.

Boekjaar
Hans Anders heeft 253 winkels in Nederland, 105 in België, 62 in Frankrijk en 36 in Zweden. De omzet in het boekjaar dat eindigde in januari 2017 was 192 miljoen euro. Sinds 2013 heeft Hans Anders een gemiddelde jaarlijkse omzetgroei gerealiseerd van 10 procent. Hans Anders houdt haar hoofdkantoor in Gorinchem (Nederland) en heeft meer dan 1.500 medewerkers.

Internationale aanwezigheid
Robert Van Goethem, Partner & Head of Consumer bij 3i, zegt: “Hans Anders is een succesvol bedrijf, geleid door een sterk management team, en heeft veel potentie voor verdere groei. De Europese optiekbranche blijft sterk gefragmenteerd en wij geloven dat er voor een toonaangevende speler in het ‘value-for-money’ segment als Hans Anders enorme mogelijkheden zijn. We kijken er naar uit het managementteam te ondersteunen bij verdere groei en de internationale aanwezigheid van het bedrijf uit te kunnen breiden.”

Remco Boerefijn, na de overname CEO van Hans Anders, voegt toe: “We zijn verheugd om samen te werken met 3i. Naast de uitgebreide ervaring en staat van dienst met het ondersteunen van retailers in de Benelux en Europa, hebben ze een uitzonderlijk internationaal netwerk waarvan Hans Anders kan profiteren. Daarnaast heeft 3i ook succesvolle ervaring in de optiekbranche, die zeer waardevol zal zijn voor onze samenwerking. “

Rothschild en Clifford Chance
Hans Anders wordt gekocht van Alpha Private Equity en Alpinvest. De transactie is onderworpen aan de noodzakelijk goedkeuringen op het gebied van mededinging. Onder meer zakenbank Rothschild adviseerde verkoper Alpha in de transactie. 3i kreeg advies van inter alia ING en de juristen van Clifford Chance

Bekijk hier alle adviseurs >>

Gerelateerde artikelen