Wiebe Draijer beoogd opvolger Piet Moerland als bestuursvoorzitter Rabobank

De raad van commissarissen van Rabobank wil Wiebe Draijer benoemen tot voorzitter van de raad van bestuur. Draijer is op dit moment voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Dat maakt de bank zondag bekend.
Draijer moet de opvolger worden van Rinus Minderhoud, die eind oktober de leiding van de bank overnam van Piet Moerland. Die trad af vanwege het Liborschandaal, de rentefraude die Rabobank opzadelde met een torenhoge boete.
Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1992 haalde hij zijn MBA aan de Insead Business School. Vanaf 1984 werkte hij als freelance en sociaal-economisch journalist bij onder meer NRC Handelsblad. Van 1990 tot 2003 was hij consultant bij adviesbureau McKinsey. In 2004 werd hij managing partner Netherlands en in 2006 manager partner Benelux bij deze organisatie. 
Draijer was lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland wilde stimuleren. Hij is ook mede-initiatiefnemer van het onlinediscussie- en actieplatform De Nationale Dialoog, dat van start ging onder de naam 21minuten.nl. 
Per 1 september 2012 is Wiebe Draijer benoemd tot kroonlid en voorzitter van de Nederlandse Sociaal-Economische Raad. Wiebe Draijer is getrouwd en heeft vier kinderen.

Gerelateerde artikelen