-   Donderdag 24 April 2014
Inloggen   |   Registreren   |  Contact

Informatie onvoldoende benut

Geplaatst op 30-03-2010 door Jeppe Kleyngeld
1791 x gelezen

Printversie    Verstuur    Reageer      Uw beoordeling:

Nederlandse organisaties laten veel kansen liggen doordat zij geen of slechte toegang hebben tot informatie, zo blijkt uit onderzoek onder Nederlandse IT- en Business Managers door Blauw Research in opdracht van Ordina. De respondenten zijn van mening dat veel informatie wel aanwezig is in de organisatie, maar nog niet volledig wordt benut.

Maar liefst zes op de tien managers geeft aan dat veel kansen benut kunnen worden door beschikking te hebben over de juiste informatie. Managers varen nu vaak nog blind in hun besluiten: Slechts 38 procent van de Nederlandse managers vindt dat de beschikbare (management)informatie te nemen besluiten goed ondersteunt.

Dat informatie waardevol is, leidt volgens de respondenten geen twijfel. 44 procent van de Nederlandse managers wil zelfs informatie als kapitaal op de balans zetten. Welke waarde informatie vertegenwoordigt is echter lastig te bepalen: 63 procent van de respondenten weet niet wat de omvang is van de toegevoegde waarde van informatie voor hun organisatie.

Het blijft lastig om juiste (management)informatie, bijvoorbeeld financiële informatie, concurrentie-informatie en verkoopinformatie, naar boven te krijgen in organisaties. 73 procent van de respondenten geeft aan het gevoel te hebben dat de organisatie over meer informatie beschikt dan zij gebruikt, dit terwijl 58 procent denkt dat betere informatie de organisatie een concurrentievoordeel zal opleveren.

Het belangrijkste obstakel om de juiste informatie naar boven te krijgen is het gebrek aan organisatie. Het is onduidelijk waar welke informatie zich bevindt en wie hiervoor verantwoordelijk is. Andere redenen zijn een overkill aan irrelevante informatie (50%) of zelfs het achterhouden van informatie door andere managers uit tactische overwegingen (46%).


Trainingen & Evenementen:


- Training BeĆÆnvloeden en Adviseren
- Cursus Excel 2003 voor financieel managers
- Cursus Financieel Management voor niet-financiƫle managers
- Cursus Integraal Performance Management
- Cursus Jaarrekening Lezen
- Training Onderhandelen
- Training SAP voor Financials
- Cursus VBA Excel

Gerelateerde vacatures op Finance.nl


- Business Consultant ICT/Financial Market Systems - Amsterdam
- Revenue Management Analyst - Capelle aan den IJssel
- Teamleider Centraal Klachtenmanagement - Amersfoort


Plaats een reactie:

Naam:
Datum: 24-04-2014

Beveiliging:Reacties:

[2010-03-31 16:28:03]

Levy Remus schreef:

Hmmm, ik ken een mooi filmpje dat hierop aansluit. Bovendien biedt het misschien zelfs nog een oplossing voor het probleem ook, maar dat laat ik even in het midden.

http://www.youtube.com/watch?v=WjRjWyHCSiM

Trainingen & Evenementen

Cursus Actief in overnames

Bent u ondernemer, manager, accountant, adviseur of financier? Bent u reeds actief in overnames of wilt u komend jaar een bedrijf (ver)kopen? Dan is de tweedaagse cursus Actief...

Cursus Business Valuation

Krijgt u wel genoeg geld voor de aandelen van uw bedrijf bij verkoop? En hoe weet u zeker dat u als koper niet te veel betaalt? Bent u ondernemer, financier of adviseur en wilt...

M&A Awards 2014

De M&A Awards is het jaarlijkse hoogtepunt van de branche met prestigieuze prijzen voor de beste deals, adviseurs en financiers. Circa 700 insiders zijn aanwezig op het...

Tijdschrift Financieel Management

Tijdschrift Financieel Management is een praktisch how-to blad boordevol cases, cijfers, handreikingen en tips & tricks voor financials. Het helpt de financial op weg in zijn/haar carrière.

Tijdschrift Financieel Management is voor financiële professionals.

Nieuwsbrief

Het laatste nieuws via RSS

Financieel-Management heeft een aantal RSS-feeds. Met deze feeds kunt u het laatste nieuws van de website bijhouden zonder iedere keer de website te bezoeken. Wanneer een nieuwsbericht, artikel of column is toegevoegd krijgt u daarvan melding en kunt u de site bezoeken om het hele bericht te lezen. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen op het gebied van Financieel Management.

Financieel-Management.nl RSS Reader:

•  Download »
•  Meer informatie »