Veeam gepositioneerd als leider in Gartner Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software 2016

Veeam® Software, leverancier van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise™, is door Gartner, Inc. gepositioneerd in het 'Leaders'-kwadrant van het Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software van juni 2016.

Dit ‘Magic Quadrant for Data Center Backup and Recovery Software’ is een nieuwe focus en update van het ‘Magic Quadrant for Enterprise Backup Software and Integrated Appliances’, dat voor het laatst uitkwam in juni 2015. Het hernoemde Magic Quadrant en de geüpdatete marktcriteria zijn een reactie op de vraag van Gartner-klanten om meer te focussen op back-up- en recoverysoftware voor de bovenste laag van de middelgrote en grote enterprises die datacenter-workloads beschermen die beheerd worden door datacenterpersoneel. 
 
“Vraag het onze 193.000 klanten en 39.000 partners, en ze zullen het niet alleen met Gartner eens zijn dat we een Leader zijn, maar ze zullen ook vinden dat we pioniers zijn in een nieuwe branche die verder gaat dan legacy-back-up. We stellen grote bedrijven in staat om 24×7, 365 dagen per jaar beschikbaar te zijn”, zegt Ratmir Timashev, CEO van Veeam. “Volgens Gartner is er een fundamentele verandering gaande in de markt voor back-up en recovery. De organisatie stelt dat leveranciers een plan moeten maken om de legacy-eisen van traditionele back-up en recovery aan te pakken, en tegelijkertijd uitkijken naar uitbreiding van hun integratie met en gebruik van opkomende applicaties, hypervisoren, technologieën voor snapshots en replicatie, en mogelijkheden voor de publieke cloud om op de lange termijn succesvol te zijn. Met de release van versie 9.5 van Veeam Availability Suite™ later dit jaar blijft Veeam innoveren en zijn eindgebruikers en partners voorzien van de beste beschikbaarheidsoplossing. Zo voldoen we aan de behoeften van de bovenste laag van middelgrote en grote datacenters, zodat ze bij kunnen blijven in de huidige digitale transformatie.”
Veeam maakte bekend dat in het eerste kwartaal van 2016 een totale omzet is geboekt van 24 procent jaar-op-jaar. Dit laat zien dat de branche steeds meer behoefte heeft aan Availability. Met 75 procent meer geboekte omzet jaar-op-jaar uit grote deals, laat Veeam’s succes van het eerste kwartaal van 2016 zien dat grote bedrijven zijn innovatieve aanpak voor het leveren van beschikbaarheidsoplossingen omarmen, die voor alle applicaties en data SLA’s (service level agreements)  voor een recovery time and point objective (RTPO™) mogelijk maken van minder dan vijftien minuten. 
Gartner disclaimer 
Gartner beveelt geen leveranciers, producten of diensten aan die in haar onderzoekspublicaties zijn opgenomen, en adviseert technologiegebruikers niet om uitsluitend leveranciers met de hoogste beoordelingen of andere kwalificaties te kiezen. De publicaties van Gartner bestaan uit de meningen van de onderzoeksorganisatie van Gartner en mogen niet worden opgevat als feitelijke beschrijvingen. Gartner wijst alle expliciete of impliciete garanties met betrekking tot dit onderzoek af, waaronder alle garanties van verkoopbaarheid of geschiktheid voor een bepaald doel.
Over Veeam Software 
Veeam kent de nieuwe uitdagingen waar ondernemingen over de gehele wereld mee te maken krijgen bij het mogelijk maken van de Always-On Business™. Ze moeten 24/7/365 functioneren. Daarom heeft Veeam als marktpionier Availability for the Always-On Enterprise™ ontwikkeld. Veeam helpt ondernemingen bij het realiseren van recovery time en point objectives (RTPO™) van minder dan vijftien minuten voor alle applicaties en data. Veeam gebruikt daarvoor een fundamenteel nieuw type holistische oplossing die zeer snel herstel, dataverliespreventie, geverifieerde herstelbaarheid, geoptimaliseerde data en volledig inzicht biedt. De Veeam Availability Suite™, waarin Veeam Backup & Replication™ is opgenomen, maakt gebruik van virtualisatie-, opslag- en cloudtechnologieën. Hierdoor kunnen organisaties tijd besparen, risico’s verkleinen en investeringen en operationele kosten verlagen, zodat ze hun doelstellingen kunnen behalen. Veeam, dat in 2006 is opgericht, telt momenteel wereldwijd 39.000 ProPartners en heeft meer dan 193.000 klanten wereldwijd. Het hoofdkantoor van Veeam bevindt zich in Baar, Zwitserland, en het bedrijf heeft kantoren over de gehele wereld. Meer informatie is te vinden op www.veeam.com.